Un val de viroze afecteaza copiii. Simptomele sunt asemanatoare tulpinii Delta. Explicatiile medicilor

/ / Modificat: 2021-07-20
Un val de viroze afecteaza copiii. Simptomele sunt asemanatoare tulpinii Delta. Explicatiile medicilor

Un val de viroze afecteaza tot mai multi copii, care ajung la urgente cu probleme respiratorii. Medicii spun ca aceste raceli au simptome asemanatoare tulpinii Delta, noua mutatie a coronavirusului care a devenit predominanta in intreaga lume si care ameninta cu venirea unui val patru al pandemiei. 

Medicii spun ca aceste viroze s-au inmultit deoarece s-a renuntat la masurile de protectie. 

”In timpul pandemiei, odata ce am impus masuri care previn transmiterea infectiilor respiratorii, acum, cand am renuntat la aceste masuri, toate infectiile respiratorii devin cat se poate de evidente. Practic, renuntarea la masca, este una dintre conditiile pentru care in acest moment avem un numar mare de viroze respiratorii. 

Copiii sunt in aceasta perioada in vacanta, se joaca in grupuri, fara masca, fara niciun mijloc de protectie fapt care favorizeaza transmiterea virozelor cu caracter respirator. 

Putem sa limitam aparitia unui numar mare de cazuri de infectii respiratorii banale, sezoniere, pe de-o parte incercand sa pastram distanta de 1.5-2 metri si, in acelasi timp, purtatul mastii in locatiile inchise.

Vreau sa atrag atentia, inca in acest moment nu a fost ridicata aceasta restrictie in spatiile inchise, dar populatia percepe relaxarea pe care o avem in acest moment renuntand si la masca in spatii inchise. Trebuie sa reluam acest obicei in spatii inchise care ne protejeaza nu numai de varianta care va veni cat si de infectiile banale sezoniere. In acelasi timp trebuie sa ne reamintim celelalte masuri: spalatul pe maini cu apa si sapun cat se poate de frecvent si folosirea unui dezinfectant, pastrarea distantei sociale. 

Haideti sa facem un efort in această perioadă să încercăm să ne gândim că suntem într-un prag de val patru si prin reluarea acestor masuri banale putem sa intarziem sau sa limitam aparitia valului patru, alaturi de cresterea acceptarii vaccinarii care sper sa se intample, pentru ca pericolul este iminent”, a povestit medicul de familie Gindrovel Dumitra la Antena 3. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viroze copii Simptome raceala si gripa

Articole recomandate

Citeste si despre