Medicii in alerta! Cazurile de viroze au explodat! Spitalele pline de pacienti de varste mici

/ / Modificat: 2023-11-23
Medicii in alerta! Cazurile de viroze au explodat! Spitalele pline de pacienti de varste mici

Medicii pediatri sunt in alerta. Au explodat cazurile de viroze respiratorii in randul copiilor. Cei mai mici pacienti internati la urgente au varste cuprinse intre 2 si 4 ani.

In Targu Jiu spitalele nu mai fac fata numarului mare de pacienti care se prezinta cu viroze respiratorii. Camera de garda este mereu plina, iar paturile ocupate.

"In luna octombrie, in Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu, am avut internati 34 de copii cu viroze, iar cea mai afectata grupa de varsta a fost cea cuprinsa intre 2 si 4 ani. De asemenea, in cursul lunii octombrie au fost internati 85 de pacienti cu pneumonie. Aici vorbim si despre adulti afectati de aceasta afectiune. Cea mai afectata grupa de varsta a fost cea peste 65 de ani, iar la copii vorbim despre cei mai multi pacienti care au avut varsta cuprinsa intre 0 si 1 an", a declarat Mihaela Ticleanu purtator de cuvant al Spitalului de Urgenta Targu Jiu.

Situatia continua in acelasi ritm, din pacate, atat aici, cat si in restul tarii, deoarece nici in noiembrie lucrurile nu sunt mai linistite. Zilnic sunt intregistrate zeci de cazuri de viroze, dar si pacienti cu pneumonie care necesita internare.

Infectiile respiratorii afecteaza caile aeriene superioare, adica nasul, faringele si laringele. In acest caz, marea majoritate sunt de natura virala. Exista insa cazuri in care infectiile coboara in plamani, iar copiii dezvolta pneumonie care, daca nu este depistata la timp, le pune micutilor viata in pericol.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viroze copii Alerta sanitara

Articole recomandate

Citeste si despre