Un medic a folosit o seringa contaminata si a infectat 65 de copii cu HIV

/ / Modificat: 2019-05-08
Un medic a folosit o seringa contaminata si a infectat 65 de copii cu HIV

Caz neobisnuit in care un medic dintr-un spital public a folosit o seringa contaminata si a infectat cu HIV 90 de persoane, printre acestea aflandu-se si 65 de copii.

Intamplarea a avut loc in Pakistan, in orasul Larkana. Potrivit autoritatilor, comunitatea a fost avertizata, dupa ce, in mod surprinzator, 18 copii au avut rezultate pozitive la virusul care provoaca SIDA.

Autoritatile s-au alarmat foarte tare si au procedat imediat la efectuarea testelor relevante, iar apoi a fost efectuata o investigatie. In urma cercetarilor, politia a arestat un medic, infectat de asemenea, cu HIV.

"Mai mult de 90 de persoane au fost testate pentru HIV, iar numarul copiilor este de aproximativ 65", a declarat pentru AFP un oficial din Ministerul Sanatatii.

Medicul asteapta sa fie judecat

Pana in prezent, aceste cifre sunt aproximative, dar este posibil ca focarul sa fi afectat mai multi oameni. La randul sau, ministrul sanatatii, Azra Pechuho, a declarat ca medicul se afla in custodia politiei si asteapta sa inceapa procesul. Acesta neaga, insa, acuzatiile si sustine ca totul este "o conspiratie." Si mai spune ca nu stia ca este infectat cu HIV.

"Au fost testati si parintii copiilor infectati si rezultatele lor au fost negative", a adaugat ministrul.

Cazul a declansat un val de campanii pentru a preveni populatia in ceea ce priveste contaminarea cu acest virus. Mai ales ca Pakistanul inregistreaza anual aproximativ 20.000 de noi infectii HIV, cea mai mare rata de crestere in randul tuturor tarilor din regiune, conform OMS.

Tratamentul antiretroviral este capabil sa amane stadiul teribil al SIDA.

Incepand cu anii 1980, aproximativ 77 de milioane de persoane s-au infectat cu HIV, iar mai mult de 34 de milioane si-au pierdut viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre