Un cuplu de francezi cu patru copii fac turul Europei cu o caruta trasa de un magar. Au facut senzatie in Romania

/ / Modificat: 2023-06-13
Un cuplu de francezi cu patru copii fac turul Europei cu o caruta trasa de un magar. Au facut senzatie in Romania

Un cuplu de francezi, cu patru copii, au pornit in urma cu doi ani intr-o aventura prin Europa. Dar nu oricum. Cei doi au decis sa parcurga toate tarile din Europa cu o trasura trasa de un magar. Au ajuns recent si in Romania si au facut senzatie cu povestiile din aventura lor. 

Yousuf si Matilde au 39 de ani si patru copii si si-au propus sa ajunga in Palestina, tara natala a lui Yousuf. Au fost primiti cu mult entuziasm in Romania. 

„In Romania, suntem foarte fericiti, in siguranta. Nu ne facem griji de nimic pentru ca oamenii sunt minunati, tara este una foarte frumoasa. Este foarte bine. Mergem in Romania fara probleme, daca nu avem mancare suntem siguri ca o sa gasim, nu avem apa sau unde sa dormim, la fel, suntem siguri ca vom gasi. Este cea mai frumoasa bucata de drum din ultimii doi ani”, a spus Yousuf, despre tara noastra.

Cei doi tineri au marturisit ca au ales sa nu isi duca la scoala cei patru copii, pentru ca vor sa le dea o altfel de educatie, o educatie prin calatorie, experiente. Merg foarte mult pe jos, iar mancare isi cumpara de la supermarketuri sau de la localnicii din diverse locuri prin care popopesc. 

„Au spus ca se deplaseaza pur si simplu, in mod natural, pe jos. Am intrebat cand au plecat din Franta. De doi ani de zile. Deci de doi ani de zile ei calatoresc, mergand aproape la pas cu acel atelaj, cu copiii dupa ei. Ce mancati? Ma gandeam ca poate, na, sunt de conditii mai umila, mananca de prin natura. Nu, noi avem bani, ne oprim, ne cumparam de la supermarket sau ne invita cetatenii din diverse locuri. Discutia a continuat pe fagasul respectiv, intreband despre copii, cum incearca ei sa-si educe copiii, ca totusi n-au cum sa mearga la scoala.

Ei au spus ca ei prefera sa dea copiilor educatie, oarecum, prin aceasta calatorie, sa-i invete fapte de viata”, a povestit Marius Cardei, un barbat care a vorbit cu familia de calatori, pentru Radio Timisoara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Excursii copii

Articole recomandate

Citeste si despre