Tramvaiele si troleibuzele fara aer conditionat din Bucuresti, adevarate cuptoare! In ele sunt peste 45 de grade Celsius

/ / Modificat: 2023-07-17
Tramvaiele si troleibuzele fara aer conditionat din Bucuresti, adevarate cuptoare! In ele sunt peste 45 de grade Celsius

Capitala este sub cod portocaliu de canicula, iar meteorologii avertizeaza ca temperaturile resimtite vor depasi 40 de grade Celsius. Suntem sfatuiti sa nu iesim pe strada la orele de varf, dar ce facem atunci cand trebuie sa facem un drum cu un mijloc de transport in comun, fara aer conditionat?

Din pacate, multe mijloace de transport din Bucuresti nu au nici acum aer conditionat. Acestea devin adevarate cuptoare pe timp de vara, cand temperatura din interiorul lor depaseste 45 de grade Celsius.

Un jurnalist Digi24 a mers cu unul dintre tramvaiele din Bucuresti si a masurat temperatura dinauntru - 45,9 grade Celsius, mai cald decat era afara in momentul masurarii - 35 de grade Celsius.

Din 260 de tramvaie care circula zilnic in Capitala, doar 63 au aer conditonat. In cazul troleibuzelor, din cele 140, doar 90 au aer conditionat. Situatie este ceva mai buna cand vine vorba de autobuze: 780 din 992 sunt dotate cu aer conditionat.

  • Surse: Digi24
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Canicula

Articole recomandate

Citeste si despre