Tot mai multi copii din Romania fug de acasa. Principala cauza: neintelegerile cu parintii

/ / Modificat: 2023-05-24
Tot mai multi copii din Romania fug de acasa. Principala cauza: neintelegerile cu parintii

Tot mai multi copii din Romania fug de acasa, arata cele mai recente date. Acest fenomen grav a luat amploare in tara noastra, iar printre principalele cazuze se numara abuzul din familie si lipsa de comunicare cu parintii. 

Potrivit datelor furnizate de asociatiile pentru protectia copiilor, aproximativ 3000 de cauzuri de acest gen au fost raportate de la inceputul acestui an. Aproape 400 dintre copiii care au fugit de acasa sunt de negasit. Peste 100.000 de copii, dar si adulti au sesizat probleme legate de minori anul trecut la Telefonul copilului. 

Foarte multi copii din Romania aleg sa fuga de acasa speriati de violenta din familie, saracie, problemele de la scoala sau din dragoste. Cele mai multe cazuri sunt insa sunt legate de neintelegerile pe care copiii le au cu parintii. 

Cătălina Surcel, director executiv al Asociației Tefonul Copilului: „Intenţia de a pleca de acasă reprezintă un copil nesigur, vulnerabil, un copil instabil, oricând pe punctul de a-şi duce planul la bun sfârşit şi expunându-se astfel la: exploatare sexuală, trafic de persoane, consum de droguri, comitere de infracţiuni.”

„Indiferent de motiv, luarea copilului în derâdere, afirmaţii de tipul: foarte bine, pleacă, nici să nu te mai întorci, te ajut să împachetez, nu ajută şi nu previne plecarea copilului, ba chiar îl va apropia şi mai mult de decizia de a pleca de acasă. Încurajăm şi părinţii să ne sune şi îi vom întâmpina cu sfaturi concrete pt gestionarea unor astfel de situaţii.”

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Comunicare copii parinti Rezolvare probleme copii

Articole recomandate

Citeste si despre