Studiu: Un copil te imbatraneste cu 11 ani

/ / Modificat: 2018-11-12
Studiu: Un copil te imbatraneste cu 11 ani

Aceasta cercetare a demonstrat ca a avea un copil are efect la nivelul celular, care impiedica telomerele sa protejeze ADN-ul de imbatranire.

Studiul a fost realizat si publicat de Universitatea George Mason din Statele Unite. Rezultatele au aratat ca atunci cand femeile devin mame, ele sunt cu 11 ani mai in varsta decat varsta lor biologica. Surprinsa? Continua sa citesti, astfel incat sa stii de ce se intampla acest lucru si invata sa-l eviti.

Cercetarea a determinat faptul ca un copil implica mult mai mult de 9 luni de sarcina, deoarece dupa acestea, mama incepe o etapa postpartum in care corpul ei revine la starea sa "naturală" si isi detecteaza noul stil de viata.

Procesul de recuperare dupa ce ai avut un copil implica timp, energie si diferite activitati. Toate acestea lasa semne atat fizice, cat si mentale, au un efect la nivelul celular care impiedica telomeres (capetele cromozomilor) sa protejeze ADN-ul de imbatranire.

Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca a avea copil, in mod automat, vei imbatrani cu 11 ani. Dar, daca decizi sa faci unul, trebuie sa ai grija de tine in timpul si dupa sarcina. Trebuie sa ai o activitate fizica moderata si sa mananci cat mai sanatos pentru sanatatea ta si cea a copilului tau.

Ce poti face?

Petrece timp cu oamenii care te fac fericita. Astfel, se produc endorfine si acestea genereaza un sentiment de bunastare.

Fa-ti timp pentru activitati fizice. Poti face o plimbare in parc si daca copiii tai depind de tine, nu renunta sa faci cu ei activitatile pe care le faceai si inainte.

Consuma antioxidanti, deoarece acestia intarzie imbatranirea. Multe legume si fructe.

Fa-ti timp si pentru tine. Nu renunta la hobby-urile preferate si genereaza serotonina, hormonul fericirii care te va tine tinara.

Imbatranirea sau intinerirea dupa ce ai nascut depinde complet de tine. A fi mama este o mare responsabilitate, dar asta nu inseamna ca trebuie sa uiti de tine si sa nu-ti satisfaci nevoile ca femeie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Femeie insarcinata Imbatranire femei

Articole recomandate

Citeste si despre