Strigatul de ajutor al unei fetite care incearca sa-si ajute tatal bolnav: "Nu vreau sa imi pierd taticul!"

/ / Modificat: 2019-11-20
Strigatul de ajutor al unei fetite care incearca sa-si ajute tatal bolnav:

O fetita in varsta de doar 8 ani incearca sa-si ajute tatal bolnav de leucemie, care are nevoie de bani pentru tratament. Strigatul ei de ajutor a devenit viral pe Facebook.

"Va implor, ajutati-ma sa nu imi pierd taticul!," este mesajul transmis de fetita si postat pe pagina de socializare de reprezentantii unei asociatii care vrea sa-l ajute pe tatal micutei.

"Polina, fetita lui Sergiu, ne implora sa nu-i lasam. Pentru ca la mijlocul acestei dureri se afla cancerul... Viata acestui tatic are un pret imposibil pentru ei... Nu mai au nimic decat speranta in oameni." Postarea a adunat in ultimele 11 zile peste 13.000 de redistribuiri.

Are nevoie de 90.000 de euro

Tatal fetitei are doar 33 ani, traieste in Republica Moldova si a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica, o afectiune hematologica severa, cauzata de proliferarea necontrolata in maduva osoasa a celulelor imature numite limfoblasti. 

"Dupa ce a fost diagnosticat in Moldova, l-au cam plimbat pe drumuri pentru ca nu prea au medicina acolo. Cu ceva sprijin, a reusit sa plece in Turcia, la o clinica din Istanbul. Tratamentul lui se intinde pe o perioadă de aproximativ un an de zile. A facut prima si a doua sedinta de chimioterapie si urmeaza sa vedem daca va fi nevoie de transplant," a declarat Vlad Placinta, presedintele asociatiei care s-a implicat in sustinerea tatalui, pentru "Adevarul."

fetita moldova

Suma totala pentru operatie si tratamentul necesar dupa interventie se ridica la 90.000 de euro. Conform primului plan de tratament emis de catre clinica din Istanbul, (unde Sergiu este internat in prezent), in aceasta etapa costurile tratamentului se ridica la cel putin 30.000 de euro.

"Ne-au dat trei preturi in cazul lui Sergiu. Cei 30.000 de euro pe care ni i-au comunicat la inceput sunt doar pentru chimioterapie. Pentru transplant se ajunge la 90.000 de euro. E greu pentru ei si dureros, mai ales ca au copii de crescut," a mai precizat Vlad Placinta, pentru "Adevarul."

"Vreau sa traiesc alaturi de copiii mei"

Tanarul tatic spune ca-si doreste din suflet sa se intoarca acasa, la cei doi copii mici ramasi in grija sotiei.

"Impreuna cu sotia crestem doi copii mici. Trec prin multe investigatii, tratamente costisitoare, chimioterapii, dureri insuportabile, deja este peste puterile mele, insa stiind ca sunt pilonul casei, al copiilor, sotiei si nadejdea parintilor, imi doresc din tot sufletul sa lupt si vreau sa traiesc alaturi de copiii mei," afirma Sergiu, intr-un mesaj postat pe site-ul caritate.md.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre