Reputat medic psihiatru francez: "Spitalizarile copiilor la psihiatrie au explodat in pandemie"

/ / Modificat: 2021-03-24
Reputat medic psihiatru francez:

Angele Consoli, un reputat medic psihiatru pentru copii si membru al Consiliului stiintific francez, trage un semnal de alarma. Acesta a anuntat ca spitalizarile copiilor cu varsta sub 15 ani au crescut intr-un ritm accelerat de la inceputul pandemiei.

Cresterea spitalizarilor a explodat cu pana la 80%, a declarat Angele Consoli. Copiii cu varsta cuprinsa intre 12-17 ani indica o tendinta marcata de depresie. Medicul psihiatru a precizat ca datele sale au la baza "feedback-ul din teren", dupa ce mai multi colegi de-ai sai au raportat un numar crescut de cazuri de copii ce au avut nevoie de ingrijire psihologica ca urmare a gandurilor suicidare si a crizelor suicidare” ori  „simptome depresive”, legate de contextul actual de sanatate.

„In domeniul copilariei timpurii, exista vigilenta, am vazut o crestere a numarului de consultatii pentru intarzieri de limbaj, pentru tulburari de somn si conflicte intra-familiale” in randul celor cu varsta de 0-3 ani, avertizeaza psihiatrul. 

Semnele pe care trebuie sa le urmareasca parintii 

Medicul lanseaza un apel catre parinti prin care invita la constientizarea emotiilor copiilor si a schimbarilor de comportament care indica iritabilitate, plans, schimbare brusca de comportament etc. 

Ea subliniaza faptul ca „unul dintre raspunsurile” de furnizat poate fi „proiectarea in viitor”.„Criza Covid nu face decat sa agraveze tensiunile din sistemul spitalicesc”, explica Angele Consoli. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre