Raed Arafat: Sa nu credeti ca numarul cazurilor confirmate cu COVID-19 inseamna ca atatea sunt

/ / Modificat: 2020-03-23
Raed Arafat: Sa nu credeti ca numarul cazurilor confirmate cu COVID-19 inseamna ca atatea sunt

Raed Arafat trage un semnal un alarma. Acesta spune ca lumea nu trebuie sa creada ca numarul cazurilor confirmate de coronavirus in Romania arata ca atatea sunt.

In Romania, la acest moment sunt inregistrate 433 de persoane infectate cu coronavirus

"La acest moment toti trebuie să stea sa se gandeasca. Vom trece prin perioade grele. Romania nu este o tara care sta intr-o bula separata. Sa nu creada lumea ca numarul cazurilor confirmate inseamna ca atatea sunt. Numarul cazurilor confirmate inseamna ca atatea au fost confirmate. Pentru ca ele pot fi si cazuri asimptomatice si cazuri cu simptome de raceală usoara," a precizat Raed Arafat, la Antena 3.

"Vom invata sa traim cu acest virus"

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta averizeaza ca romanii vor trece printr-o perioada foarte grea din cazua coronavirusului.

"Vom trece prin perioade grele. Lumea sa nu dispere. La un moment dat vom invata sa traim cu acest virus. Pana atunci, trebuie sa invatam sa ne schimbam modul de viata," a mai afirmat Raed Arafat.

Acesta a subliniat ca situatia de criza poate dura chiar si doua luni si ca "nu va fi ceva de care vom scapa intr-o saptamana." 

"Lumea trebuie sa se pregateasca psihologic pentru acest lucru. Nu putem spune populatiei sa stea linistita, ca totul va fi perfect pentru ca e o situatie pe care nu o putem controla suta la suta," a mai spus Raed Arafat.

Sursa: Antena 3

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raed arafat Covid - 19

Articole recomandate

Citeste si despre