Raed Arafat, despre relaxarea masurilor: "Nu putem sa ramanem izolati pe viata in casa"

/ / Modificat: 2020-04-09
Raed Arafat, despre relaxarea masurilor:

Romania ramane in stare de urgenta pana pe data de 16 mai din cauza coronavirusului, iar autoritatile recomanda populatiei sa respecte masurile de preventie pentru a evita raspandirea noului virus.

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat ca abia dupa perioada Pastelui se va decide daca e cazul sa se mai relaxeze masurile, in functie de evolutia pandemiei. 

"Daca se renunta la masurile stricte prea devreme, exista riscul ca situatia sa explodeze si sa nu mai poată fi controlata, a afirmat Raed Arafat la Antena 3."La acest moment inca avem cazuri noi si suntem in crestere. Nu suntem in situatia din tari precum Italia, Franta, SUA. Nu stiu daca vom ajunge in situatia asta. E posibil sa ajungem, e posibil sa nu. Vom putea spune mai mult dupa perioada Pastelui. Toată lumea vrea sa  relaxeze masurile, fiti siguri. Dar la acest moment, daca le relaxam prea devreme, exista riscul sa explodeze situatia si sa nu o mai putem controla. Vedem ce decizii luam dupa Paste. Etapa cu etapa, vom reveni la normalitate," a declarat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

"Nu putem sa ramanem izolati pe viata in casa"

Raed Arafat a spus ca trebuie sa ne obisnuim sa traim cu acest virus, pentru ca el nu va disparea, insa va trebui sa respectam niste reguli pentru a limita raspandirea lui.

"Va trebui, la un moment dat, sa invatam sa traim cu acest virus pentru ca el nu va disparea si nici noi nu putem sa ramanem izolati pe viata in casa. E posibil, pana iese un vaccin impotriva acestui virus, sa invatam sa traim cu el, dar sa respectam niste reguli in societate ca să limitam raspandirea lui," a adaugat Raed Arafat.

Acesta face apel la populatie sa respecte in continuare masurile luate de autoritati: "E important ca populatia sa respecte in continuare regulile, chiar daca e vreme frumoasă."

Sursa: Antena 3

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raed arafat Paste Masuri Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre