Fusilli cu mozzarella si rosii cherry este o reteta simpla, colorata si plina de gust, perfecta pentru mesele in familie. Usor de preparat si adorata chiar si de cei mici, acest preparat semnat de Chef Sorin Bontea combina savoarea pastelor al dente cu prospetimea rosiilor si delicatetea mozzarella bocconcino. Ideal pentru pranz sau cina, mai ales in zilele calde de vara!
Ingrediente:
-
220g Fusilli Arnos
-
150g rosii cherry
-
100g pecorino
-
200g mozzarella bocconcino
-
busuioc
-
1 lingura si jumatate de ulei de masline
-
sare si piper
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat timp pastele fierb, se razuieste pecorino, iar rosiile cherry se taie pe jumatate.
Intr-un bol incapator se pun: 60g pecorino, un polonic din apa in care au fiert pastele, piper si se amesteca bine, pentru a se topi o parte din pecorino.
Pastele se scot cu ajutorul unei spatule direct din oala si se adauga in bol, amestecand bine.
Peste paste se pun: mozzarella, rosiile cherry, busuiocul si se amesteca.
La final se adauga: putin piper, 1 lingura de ulei de masline, 30g de pecorino si se amesteca din nou.
Preparatul se pune in farfurii adanci, peste care se adauga: 10g de pecorino, busuioc, piper si jumatatea de lingura de ulei ramasa.
Sursa: www.gatestecupasiune.ro
Sursa foto: freepik