Paste al limone ( Paste cu lamaie)

/ / Modificat: 2025-07-16
Paste al limone ( Paste cu lamaie)

Pastele al limone sunt o alegere excelenta pentru mesele de vara – rapide, racoritoare si cu o aroma proaspata si fina de lamaie. Se prepara in doar cateva minute si sunt perfecte atat pentru mesele in familie, cat si pentru un pranz sofisticat si usor. Gustul intens de lamaie combinat cu unt si usturoi transforma aceasta reteta simpla intr-un deliciu cu iz mediteranean.

Ingrediente:

  • 400 g paste (preferabil tagliolini, linguine sau spaghetti)

  • sucul si coaja de la 2 lamai mari

  • 50 ml ulei de masline extravirgin

  • 50 g unt

  • 2-3 catei de usturoi, tocati fin

  • sare si piper negru, proaspat macinat, dupa gust

  • cimbru uscat, dupa gust

Mod de preparare:

  1. Fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le, dar pastreaza o cana din apa in care au fiert.

  2. Intr-o tigaie incapatoare, incalzeste uleiul de masline impreuna cu untul. Adauga usturoiul si caleste-l usor, fara sa-l arzi.

  3. Adauga sucul si coaja rasa de lamaie, amesteca bine si lasa sa dea un clocot scurt.

  4. Pune pastele fierte in tigaie, adauga cimbru, sare si piper dupa gust. Toarna treptat si din apa in care au fiert pastele, pana obtii un sos legat care imbraca frumos pastele.

  5. Serveste-le calde, cu un fir de ulei de masline deasupra si, optional, parmezan ras sau frunze de busuioc proaspat.

Aceasta reteta este ideala pentru zilele in care vrei ceva gustos, lejer si rapid. Lamaia ofera un gust racoritor si sofisticat in acelasi timp.

Sursa foto: freepik

Taguri Paste Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre