Probleme cu platforma in care se scaneaza lucrarile elevilor de la simularea Evaluarii Nationale 2024!

/ / Modificat: 2024-02-05
Probleme cu platforma in care se scaneaza lucrarile elevilor de la simularea Evaluarii Nationale 2024!

Probleme de supraincarcare si blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrarile scanate ale elevilor de la simularea Evaluarii Nationale 2024! Potrivit Edupedu.ro, profesorii asistenti sunt pusi sa scaneze local lucrarile in prezenta elevilor si sa le incarce pe servere mai tarziu.

„Avand in vedere supraincarcarea platformei, informati asistentii responsabili cu scanarea sa scaneze lucrarile in prezenta elevilor, iar incarcarea pe platforma se va face in cursul zilei de azi de catre asistenti. Dupa scanarea lucrarilor in prezenta elevilor, acestia pot pleca”, este mesajul primit de scoli.

Astazi, 5 februarie, elevii de clasa a VIII-a au sustinut proba scrisa la Limba romana, din cadrul simularii Evaluarii Nationale 2024, potrivit calendarului oficial. Lucrarile vor fi scanate in clasa si corectate pe platforma digitalizata, dupa cum a anuntat ministrul Educatiei Ligia Deca:

„In plus, lucrarile sunt repartizate automat si aleatoriu catre profesori evaluatori din alt judet decat judetul din care provin candidatii, printr-un click.”

Lucrarile elevilor care sustin simularile examenelor nationale sunt scanate de catre profesorii asistenti, potrivit ghidului Ministerului Educatiei. Un profesor va avea de corectat, de regula, 50 de lucrari de la simularile pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat 2024, potrivit procedurii Ministerului Educatiei.

O lucrare se scaneaza cu prima pagina nesecretizata, cu coltul din dreapta desfacut. Daca lucrarea are mai multe pagini cu colt (in cazul examenului de bacalaureat), acestea se vor scana secretizate. Platforma elimina prima pagina a lucrarii, cea care se scaneaza nesecretizata.

  • Surse: edupedu.ro
  • Foto: captura ghid

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Simulare evaluare nationala Evaluarea nationala

Articole recomandate

Citeste si despre