Primele concluzii ale legistilor in cazul celor doi frati din Iasi. Cauza mortii

/ / Modificat: 2020-08-25
Primele concluzii ale legistilor in cazul celor doi frati din Iasi. Cauza mortii

Medicii legisti au dezvaluit primele concluzii dupa autopsia celor doi frati din Iasi, in varsta de 1 an si jumatate, respectiv 3 ani, care au murit in sambata trecuta, la un interval de cateva ore. Desi initial medicii au crezut ca decesul a survenit din cauza strugurilor pe care i-ar fi mancat micutii vineri, legistii spun ca este vorba despre o intoxicatie, insa cu o substanta mult mai puternica decat pesticidele cu care se stropesc fructele. 

Potrivit Ziarul de Iasi, este vorba de fi o substanta cu toxicitate foarte mare, cum ar fi otrava pentru rozatoare. Cauza preliminara este intoxicatia, insa substanta care a cauzat decesul micutilor este inca necunoscuta.

„Este posibil si sa fie o cale de patrundere inhalatorie si nu digestiva, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a declarat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iasi, potrivit Ziarul de Iasi.

Una dintre ipotezele medicilor legisti ar fi aceea ca substanta toxica ar fi fost inhalata, nu inghitita. In stomacul unuia dintre copii a fost gasita o substanta de culoare rozalie si la niciunul dintre copii nu s-au gasit urme de struguri.

„Dupa ce am gasit in urma necropsiilor, dupa foile de observatie, dupa istoric, este vorba despre o intoxicatie. Este cu siguranta o substanta cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil sa fie o otrava pentru soareci, rozatoare, avem niste cai sa ne dam seama, dar inca nu am ajuns acolo, vom cauta in continuare. Nu este ceva de stropit via, cu siguranta, garantez pentru asta, substantele folosite in acest scop au toxicitate foarte slaba, nu pot sa dea decât simptomatologie digestiva, nu deces. Este posibil si sa fie o cale de patrundere inhalatorie si nu digestiva, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat directorul IML Iasi.

Legistii vor continua cercetarile pentru a stabili cu exactitate care este substanta care a provocat decesul celor doi minori.

De asemenea, politistii au deschis o ancheta. Cei doi copii ar fi prezentat simptome inca de vineri, insa mama copiilor a sunat abia sâmbata la 112, când starea micutilor s-a inrautatit. 

„Politistii au fost sesizat cu privire la decesul celor doi copii, iar cercetarile sunt in curs”, au precizat reprezentantii Politiei Iasi. 

Cei doi copii locuiau impreuna cu mama lor in timp ce tatal lucra in strainatate.

Sursa: digi24.ro 

Articole recomandate

Citeste si despre