Primarul Sectorului 4, apel catre parintii carora li se cer bani la scoala: "Nu dati bani pentru nimic"

/ / Modificat: 2019-09-25
Primarul Sectorului 4, apel catre parintii carora li se cer bani la scoala:

Inceperea anului scolar a venit si cu lista de cheltuieli pentru parinti, desi sistemul de invatamant este gratuit, potrivit Legii Educatiei.

Dar, asa cum se intampla in Romania, la sedinta cu parintii, la scoala sau la gradinita, acestia afla ca trebuie sa suporte din propriul buzunar cheltuielile pentru rechizite, hartie igienica, sapun, banci, perdele sau pentru zugravirea clasei.

Apel catre parinti

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, ii indeamna pe parintii din acest sector sa nu plateasca niciun ban.

"Va rog insistent, va solicit ca parinte, sa nu dati bani pentru nimic ceea ce inseamna renovarea unei clase, cumpararea unor scaune, cumpararea de rechizite, de produse care tin de functionarea curenta a unei unitati scolare. Pentru a combate acest lucru, va rog ca atunci cand se intampla astfel de lucuri sa imi scrieti pe pagina mea de Facebook", a anuntat edilul pe pagina sa de socializare.

Necesarul din scoli ar trebui sa fie suportat de Primaria Sectorului 4, administratorul imobilelor si nu de parinti din buzunarele proprii, doar ca unii directori de scoala nici macar nu fac efortul de a cere bani de la adiministratia locala. Prefera pur si simplu sa ii ia de la parinti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre