PREGATIREA copiilor pentru scoala echivaleaza cu o zi SUPLIMENTARA de munca

/ / Modificat: 2023-11-06
PREGATIREA copiilor pentru scoala echivaleaza cu o zi SUPLIMENTARA de munca

Nu numai copiii sunt obositi dupa o saptamana de scoala. Parintii sunt chiar mai obositi decat ei. Cu siguranta stii cum este sa-ti pregatesti micutul pentru scoala.

Te trezesti mult mai devreme ca sa-i prepari micul dejun, sa-i pregatesti pachetelul cu mancare si trebuie sa te aranjezi si tu pentru serviciu.

O zi in plus

Un nou studiu arata ca diminetile in care parintii isi pregatesc copiii pentru scoala sunt echivalentul unei zile de serviciu in plus.

Si sigur ca, vreodata, te-ai simtit foarte obosita cand ai ajuns vineri dimineata la birou, incat ai avut senzatia ca lucrezi o zi in plus.

Ce au descoperit cercetatorii

Cercetarea realizata pe un esantion de 2.000 de parinti care lucreaza si au copii care merg la scoala a analizat volumul de munca pentru o saptamana. S-a observat ca inainte de a pleca la birou fac in medie 43 de lucruri. Lista cuprinde pregatirea micului-dejun si a pachetului pentru scoala, prepararea cafelei, dusul copilului la scoala, sortarea si punerea la spalat a rufelor, calcatul hainelor pentru scoala, scosul de carne de la congelator pentru cina, liste de cumparaturi. De asemenea, parintii fac paturile, verifica ghiozdanele si uneori si temele, dau de mancare animalelor de casa.

Majoritatea parintilor intervievati au spus ca pana la ora 11.00 simt ca si-au terminat toate treburile pentru ca sunt deja obositi. Lucuru confirmat si de cercetatori care spun ca pentru a reusi sa indeplinesti aceste sarcini "matinale" care iti ocupa aproximativ o ora sau doua in fiecare dimineata, parintele se trezeste la 6 dimineata sau chiar mai devreme.

Astfel, un parinte mai munceste inca 10 ore si 15 minute in fiecare saptamana in plus doar ca sa pregateasca copilul pentru scoala.

La ce renunta parintii

42% dintre parinti au spus ca renunta la micul-dejun pentru ca nu mai au timp, preferand sa fac altceva decat sa manance, potrivit medicului nutritionist care a condus studiul.

Cum reusesc parintii sa faca atatea activitati

Studiul spune ca intre 7 si 8 dimineata, acestia simt ca au foarte multa energie, ceea ce ii ajuta sa fie eficienti. Toata aceasta activitate ii face sa piarda peste 300 de calorii, dupa cum au spus cercetatorii care au realizat studiul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pregatire copil dimineata Pregatire copil scoala

Articole recomandate

Citeste si despre