Cum ne pregatim pentru inceperea scolii – lucruri de facut in ultima luna de vacanta

/ / Modificat: 2023-08-13
Cum ne pregatim pentru inceperea scolii – lucruri de facut in ultima luna de vacanta

Nu mai este mult pana la prima zi de scoala a copilului tau, care deja este entuziasmat si emotionat, indiferent ca merge pentru prima data la scoala, sau ca urmeaza sa isi revada colegii din anul anterior si nici tu nu te lasi mai prejos, pentru ca doar gandul ca incepe un nou an scolar iti da palpitatii.

Ce trebuie sa faci in ultima luna de vacanta, inainte ca prichindelul tau sa calce pragul scolii si cum sa va pregatiti pentru a incepe cu succes o noua etapa in dezvoltarea academica a copilului?

4 sfaturi utile inainte de inceperea scolii

Cu 1 luna inainte de a incepe scoala

Viziteaza scoala impreuna cu cel mic, verifica salile de clasa si baile si lasa-l pe prichindel sa testeze terenul de joaca. Asigura-te ca stabiliti impreuna locul de unde il vei lua de la scoala in fiecare zi. Copilului ii va fi mai usor sa se acomodeze in prima zi de scoala daca locul ii este deja familiar.

Jucati-va de-a scoala, pentru ca cel mic sa se obisnuiasca cu ideea ca va merge la scoala si va avea teme pentru acasa. La sfarsitul fiecarei sapatamani de "scoala", ofera-i celui mic o mica recompensa, fie ca alegeti impreuna o carte de la librarie, fie ca mergeti impreuna la piscina, cel mic se va bucura.

Mergi cu copilul la medic pentru analize, veti avea nevoie de ele in prima zi de gradinita sau scoala.

Cu doua saptamani inainte de a incepe scoala

Ia legatura cu parintii colegilor de clasa ai copilului tau si planuiti o mica petrecere pentru cei mici, inainte de a reincepe scoala. Cei mici se vor bucura sa isi revada prietenii in afara scolii.

Mergeti la cumparaturi, copilul abia asteapta sa isi aleaga noile rechizite, ghiozdanul si noua pereche de pantofi!

Faceti o vizita educativa la un muzeu sau la gradina zoologica pentru ca cel mic sa reintre in spiritul scolii si al invatatului de lucruri noi si fascinante.

Marcheaza pe calendar cate zile mai sunt pana la inceperea scolii, ca cel mic sa anticipeze momentul.

Daca copilul tau incepe clasa zero, asigura-te ca stie sa isi inchida si sa isi deschida ghiozdanul, sa se dezbrace si sa se imbrace cand merge la baie, sa isi puna haina in cuier, dar si sa poate recita pe dinafara adresa si numarul vostru de telefon.

Cu o saptamana inainte de a incepe scoala

Fa meniul pentru pranzul din prima zi de scoala impreuna cu cel mic, si mergeti la cumparaturi pentru ingredientele de care vei avea nevoie.

Explica-i copilului care va fi rutina zilnica odata ce incepe scoala, la ce ora se va trezi, cat timp va avea la dispozitie sa ia micul dejun si sa se pregateasca si faceti repetitie de cateva ori, ca sa te asiguri ca a inteles ce trebuie sa faca dimineata inainte de a pleca de acasa.

Daca copilul s-a culcat tarziu si s-a trezit tarziu toata vacanta de vara, acum este timpul sa ii sincronizezi programul de somn cu cel de scoala, ca sa ii fie usor sa se trezeasca devreme dimineata si sa se reobisnuiasca cu mersul la culcare la o ora fixa seara.

Cu o zi inainte de a incepe scoala

Acum este momentul sa pregatiti ghiozdanul cu rechizitele de care are nevoie, dar si uniforma sau ce va imbraca in prima zi de scoala. Verifica cum va fi vremea in ziua urmatoare ca sa ai haine adecvate in cazul in care va fi rece sau va ploua.

Pregateste-i de seara pachetul cu mancarea de pranz pentru a doua zi, ca sa nu uiti ceva.

Asigura-te ca aveti o seara linistita, astfel incat cel mic sa doarma bine si sa se trezeasca bine dispus si gata pentru prima zi de scoala din acest an.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pregatire copii scoala Scoala Pregatire copil scoala Inceperea scolii

Articole recomandate

Citeste si despre