Un baietel de 2 ani a murit de foame langa tatal sau, care suferise un infarct. A fost gasit ghemuit, la picioarele barbatului

/ / Modificat: 2024-02-09
Un baietel de 2 ani a murit de foame langa tatal sau, care suferise un infarct. A fost gasit ghemuit, la picioarele barbatului

Un baietel de 2 ani a fost gasit fara suflare langa tatal sau care murise in urma unui infarct. Se crede ca micutul a murit de foame dupa ce tatal sau, in varsta de 60 de ani, a pierit. Autoritatile au exclus orice circumstante suspecte in legatura cu moartea lor.

Cu toate acestea, a fost initiata o ancheta in acest caz, dupa ce mama baietelului a acuzat atat politia din Lincolnshire, cat si serviciile de asistenta sociala de faptul ca au ratat numeroase ocazii de a salva viata micutului.

Potrivit femeii, in data de 2 ianuarie un asistent social i-a vizitat pe cei doi - un lucru obisnuit avand in vedere ca atat tatal micutului, cat si mama erau considerati vulnerabili din cauza varstelor si a problemelor de sanatate. Asistentul social ar fi sunat la usa in repetate randuri, insa nu i-a raspuns nimeni. Acesta a anuntat politia, iar doua zile mai tarziu s-a intors la casa barbatului. Din nou, nu i-a raspuns nimeni la usa, asa ca a chemat din nou politia.

Abia dupa cinci zile asistentul social a reusit sa primeasca o cheie de la proprietar pentru a putea intra in apartament si a vedea ce se intampla cu ei. Atunci a descoperit trupurile neinsufletite ale celor doi, precum si pe catelul lor, Skylar, care supravietuise, dar era foarte slab si fara vlaga.

baietel-de-2-ani-amurit-de-foame-langa-tatal-sau-care-suferise-un-infarct

Un raport dat publicitatii ulterior a stabilit ca barbatul a murit in urma unui atac de cord nu mai devreme de 29 decembrie, iar baietelul, cateva zile mai tarziu. Abia pe 9 ianuarie au fost gasite trupurile lor neinsufletite.

Conform autopsiei, baietelul de 2 ani a murit din cauza deshdratarii si a lipsei de hrana, iar un prieten al familei a declarat ulterior presei locale ca a fost gasit „ghemuit la picioarele tatalui sau”. Mama sa, Sarah Piesse, in varsta de 43 de ani, a declarat presei in aceasta saptamana:

„Daca serviciile sociale si-ar fi facut treaba, copilul meu ar fi fost inca in viata. Dar nu au facut nimic. Nu-i pot lasa sa scape basma curata. Trebuie sa ne putem baza pe faptul ca asistentii sociali au grija de copiii nostri. Ei cred ca fostul meu sot a murit nu mai devreme de 29 decembrie. Inseamna ca daca asistentul social ar fi insistat sa intre cand nu a primit niciun raspuns pe 2 ianuarie, atunci baiatul meu ar fi fost inca in viata.”

baietel-de-2-ani-amurit-de-foame-langa-tatal-sau-care-suferise-un-infarct

Heather Sandy - director executiv al serviciilor pentru copii de la Lincolnshire County Council - a descris disparitia nefericita a celor doi ca fiind „devastatoare”. Vorbind la BBC Radio 4, ea a explicat:

„Kenneth (n.r.: tatal baiatului) a decedat la el acasa. Era singur, cu Bronson (n.r.: fiul sau), iar asta a insemnat ca nu mai era nimeni care sa se ocupe de Bronson si, din pacate, ca urmare a acestui lucru, Bronson a murit si el.

Ceea ce conteaza cu adevarat acum este sa intelegem pe deplin ce s-a intamplat, iar ancheta va permite acest lucru. Ceea ce s-a intamplat este absolut devastator pentru noi si extrem de dureros pentru familie. Gandurile noastre sunt alaturi de ei.”

  • Surse: tyla.com
  • Foto: Facebook / Sarah Louise Piesse

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Baietel Baietel 2 ani Foame

Articole recomandate

Citeste si despre