Petitie: Parintii cer mai multe locuri in licee: "Dati o sansa copiilor nostri"

/ / Modificat: 2020-07-14
Petitie: Parintii cer mai multe locuri in licee:

300 de parinti au facut o petitie online prin care cer locuri si clase pentru elevii care nu au fost repartizati in licee si cer sa nu fie incurajat abandonul scolar. 

„Noi parintii cerem: locuri si clase pentru elevii care au obtinut note de intrare in licee si nu au fost repartizati. Nu stricati viitorul copiilor nostri si nu incurajati „Abandonul scolar Major!” Salvati scoala Romaneasca! Dati o sansa copiilor nostri!!!”, scriu parintii in petitia lor.

Anul acesta, 8.570 de elevi nu au fost repartizati, pentru ca nu au completat suficiente optiuni care sa le permita incadrarea intr-o unitate de invatamant liceal.

Statistica de pe admitere.edu.ro arata ca sunt cel 400 de elevi cu media de admitere peste 8 care nu au apucat un loc la liceu. Doi elevi din judetul Giurgiu, cu media 9.54, respectiv 9.56, nu au apucat un loc la un liceu din Bucuresti, asa cum au pus in foaia de inscriere.

Acestia vor intra in urmatoarea etapa de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alaturi de absolventii clasei a VIII-a repartizati computerizat in prima etapa de admitere, dar care nu si-au depus dosarele de inscriere la liceu in intervalul 13-20 iulie, de candidatii care nu au participat la repartizare si de absolventii clasei a VIII-a care nu au sustinut Evaluarea Nationala.   

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti, publicata pe site-ul inspectoratului scolar judetean/al municipiului Bucuresti si comunicata unitatilor de invatamant pana la 24 iulie.   

In otal, au ramas disponbile peste 37.000 de locuri in invatamantul liceal, invatamantul profesional, invatamantul dual si invatamantul liceal tehnologic, potrivit unui comunicat al Ministerul Educatiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre