OFICIAL. A fost promulgata legea prin care parintii isi pot lua liber pana la incheierea anului scolar

/ / Modificat: 2020-05-19
OFICIAL. A fost promulgata legea prin care parintii isi pot lua liber pana la incheierea anului scolar

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede ca parintii isi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor pana la incheierea anului scolar.

Potrivit actului normativ, se acorda zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in situatia suspendarii cursurilor sau inchiderii temporare a unitatilor de invatamant unde acestia sunt inscrisi, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situatii extreme decretate astfel de catre autoritatile competente cu atributii in domeniu.

"Prin exceptie, in anul 2020, prevederile (...) se aplica si pe perioada imediat urmatoare incetarii starii de urgenta, pana la incheierea anului scolar," prevede legea.

Cine beneficiaza de zile libere platite

Legea prevede ca pot beneficia de aceste prevederi parintii care au copii cu varsta de pana la 12 ani, inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant, sau au copii cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani, inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant.

"Prevederile prezentei legi nu se aplica in cazul in care unul dintre parinti are raportul de munca suspendat pentru intreruperea temporara a activitatii angajatorului. Prevederile prezentei legi nu se aplica nici in cazul in care celalalt parinte nu realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului, cu exceptia situatiei in care este incadrat in grad de handicap grav sau accentuat si astfel este scutit de la plata impozitului pe venit," se arata in actul normativ.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Klaus iohannis Zile libere parinti

Articole recomandate

Citeste si despre