O tanara si-a pierdut viata dupa ce a nascut. A asteptat 3 ore sa fie consultata de un cardiolog

/ / Modificat: 2020-03-03
O tanara si-a pierdut viata dupa ce a nascut. A asteptat 3 ore sa fie consultata de un cardiolog

O tanara de 23 de ani din Piatra Neamt si-a pierdut viata la o zi dupa ce a adus pe lume o fetita perfect sanatoasa, asteptand sa fie consultata de un cardiolog. Aceasta acuza palpitatii si puls marit. 

Revoltator este ca medicul care a invocat ca are o urgenta si nu o poate consulta pe tanara era prins intr-o "discutie amicala" la telefon.

Medicul cardiolog a intarziat sa apara

Tragedia s-a petrecut pe 30 noiembrie 2017. Dupa ce a nascut, proaspata mama a ramas in sala de nastere timp de patru ore, dupa care a fost transferata pe sectia de lauze. In acest interval, i s-au monitorizat atat pulsul cat si tensiunea, acestea fiind normale. Dupa cateva ore, pacienta a inceput sa prezinte palpitatii si un puls marit ( 212 batai pe minut), moment in care a fost examinata de medicul ginecolog. 

Dupa consult, aceasta si-a dat seama ca nu este de competenta lui si a sunat medicul cardiolog de garda din spitalul din Piatra Neamt, careia i-a transmis semnele si simptomele pacientei si a solicitat un consult la pat.

"Doamna doctor i-a spus ca nu poate veni in acel moment, motivand ca are alte urgente si a comunicat telefonic ce tratament medicamentos sa ii administreze, urmand ca, dupa ce termina cu urgentele, sa vina sa vada pacienta. In tot acest timp, arata ca a cerut efectuarea unui EKG, a vorbit cu pacienta si a incercat sa o linisteasca, a incercat sa se gaseasca medicamentul prescris telefonic de medicul cardiolog si pentru ca o asistenta avea deja doua tablete, acestea au fost administrate imediat pacientei. Pe sectia de obstetrica-ginecologie nu exista medicamente specifice cardiologiei, motiv pentru care a cerut apartinatorilor sa il procure (in eventualitatea in care va mai fi nevoie) ca singura solutie provizorie, pana cand urma sa ajunga medicul cardiolog," a aratat doctorul ginecolog in contestatia inaintata instantei de judecata, potrivit adevarul.ro.

Mama a intrat in stop cardio-respirator

Trei ore a asteptat tanara mama sa fie vazuta de cardiolog, fiind transferata la sectia de Cardiologie. Dar a fost prea tarziu, pentru ca starea ei se deteriorase, intrand in stop cardio-respirator. Dupa alte trei ore si incercari de resuscitare, a fost declarat decesul femeii. 

La scurt timp dupa producerea tragediei, medicul cardiolog a invocat ca ar fi intervenit cu intarziere, deoarece a fost prins cu mai multe urgente, inclusiv un stop cardio-respirator in unitatea de primiri urgente a spitalului.

Cercetarea disciplinara a aratat, insa, ca specialistul a mintit, iar din probatoriul a rezultat ca, pacienta a decedat fara diagnostic.

De atunci, procurorii din Neamt nu au reusit sa finalizeze ancheta, in timp ce un tata isi creste singur fetita si asteapta ca vinovatii sa fie trasi la raspundere pentru indolenta lor.

Cercetarile disciplinare, desfasurate la nivelul spitalului s-au soldat cu sanctionarea celor doi medici care ar fi trebuit sa intervina pentru salvarea lehuzei. Ginecologul si cardiologul au fost gasiti vinovati si sanctionati, insa amandoi au contestat deciziile in instanta. 

Sursa: adevarul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spital

Articole recomandate

Citeste si despre