O tanara a murit la cateva minute dupa ce a nascut. Cum explica medicii

/ / Modificat: 2019-12-20
O tanara a murit la cateva minute dupa ce a nascut. Cum explica medicii

O tanara in varsta de 20 de ani a murit la cateva minute dupa ce a adus pe lume un baietel, la maternitatea Cuza Voda din Iasi. 

Tanara a nascut prin cezariana, iar in a doua parte a interventiei a suferit un stop cardio-respirator si nu a mai putut fi salvata. Bebelusul a cantarit 3 kilograme la nastere si este perfect sanantos.

Mama era obeza, avea 110 kilograme

Medicii sustin ca tanara era obeza si pe tot parcursul sarcinii nu fusese la niciun specialist pentru a fi luata in evidenta.

"Este vorba despre o pacienta in varsta de 20 de ani, la prima sarcina, neinvestigata, cu obezitate morbida de gradul trei, ea avand 110 kilograme. Pacienta s-a internat in spital pe 17 decembrie dimineata, la ora 3,00, cu membrane rupte. Nasterea nu s-a declansat, iar conform protocolului s-a incercat declansarea nasterii medicamentos, dar nu s-a reusit intr-o prima etapa. La a doua tentativa s-a reusit. Fiind si obeza, s-a ales ca modalitate de evacuare a sarcinii operatia cezariana. (...) La aproximativ zece minute dupa ce a fost extras copilul, starea pacientei s-a deteriorat, a fost o echipa de anestezisti, a fost solicitat si cardiologul, s-a resuscitat pacienta aproximativ 95 de minute si nu s-a reusit salvarea ei. S-a declarat decesul," a afirmat Anca Bivoleanu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda, potrivit Agerpres.

Reprezentantii spitalului au demarat o ancheta interna, urmand sa fie facuta necropsia la IML pentru a se stabili cauza decesului. Medicii cred ca a fost vorba despre o embolie cu lichid amniotic.

In luna martie, in timpul nesterii celei de-a doua fetite, Andreea Balan a fost la un pas sa-si piarda viata, tot din cauza unei embolii cu lichid amniotic. Medicii au resuscitat-o timp de un minut si au reusit sa o salveze.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cezariana Stop cardio-respirator

Articole recomandate

Citeste si despre