VIDEO. Clipul viral care arata cum se desfasoara o operatie de cezariana

/ / Modificat: 2020-05-21
VIDEO. Clipul viral care arata cum se desfasoara o operatie de cezariana

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda ca operatiile de cezariana sa nu depaseasca 10% - maximum 15% din nasteri. Cu toate acestea, in multe tari se realizeaza mult mai multe decat sunt recomandate.

Poate ca pentru multe femei nu este clar ce implica o astfel de interventie, dar un videoclip viral a aratat clar toate taieturile si miscarile care se fac in timpul acestei operatii importante.

Jesse Franks este blogger si mama a trei copii. Ea are o pagina de Facebook unde vorbeste despre nastere, sanatatea mentala si emotionala a mamelor si incearca sa arate ce reprezinta cezariana pentru sanatatea femeilor.

Unul dintre proiectele sale a fost acest videoclip, inspirat de unul pe care l-a vazut acum cativa ani si care arata diferitele straturi de piele si tesut, care sunt taiate la efectuarea unei operatii de cezariana.

Cum se realizeaza o operatie de cezariana

Cu doar cateva foi de pasla, Jesse explica toate taieturile si miscarile care trebuie facute in timpul unei nasteri prin cezariana pentru a scoate copilul.

Videoclipul s-a viralizat deoarece prezinta intr-un mod simplu, practic si clar, tot ceea ce se intampla in corpul femeii in timpul acestei operatii, care, desi salveaza vieti, ar trebui facuta doar in cazuri speciale si necesare.

"Cat de bine poti sa explici ce implica o cezariana decat ceva ce poti atinge? Pentru a putea privi si atinge toate acele straturi," a spus Jesse Franks pentru Motherly.

Educarea femeilor privind procedurile de nastere care exista, despre riscurile existente,  este ceva esential. Astfel incat toate sa poata lua decizii informate si constiente, ajutandu-le sa aiba experiente de nastere mai bune.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Clip viral Cezariana Oms Nastere cezariana

Articole recomandate

Citeste si despre