O noua masura dupa 15 mai: "Daca nu ai masca, soferul sa nu te lase sa urci"

/ / Modificat: 2020-05-04
O noua masura dupa 15 mai:

Pe 15 mai se vor relaxa masurile impuse de pandemia de coronavirus. Dar nu vom scapa complet de restrictii. 

Secretarul de stat, Raed Arafat, a precizat ca masca va devin obligatorie in spatii publice inchise, cum ar fi in magazine sau in transportul in comun. Va fi o conditie daca vrei sa calatoresti cu mijloacele in comun.

"Cand iesim din casa, nu va mai fi ca inainte. Folosim transportul public, deci ne trebuie masca. Va trebui sa ne obisnuim, la metrou, la transport public, va trebui sa devina o conditie ca sa urci. Legal, daca nu ai masca, conducatorul auto trebuie sa se uite, la toate mijloacele de transport aglomerate. Daca nu ai masca, sa nu te lase sa urci. 

Eu, in masina de serviciu, daca sunt cu soferul, suntem cu masca pe fata. Daca sunt singur, nu sunt cu masca. Daca calatoresc persoane din aceeasi casa, nu trebuie. Daca iei un coleg pe drum, trebuie sa ai si tu si el. Si la supermarket - probabil se vor gandi că e un lucru pe care sa-l dea clientilor, daca vrea sa vina inauntru," a subliniat Raed Arafat, pentru Digi24.

Secretarul de stat in MAI a adaugat ca magazinele ar putea oferi masti clientilor.

"Trebuie sa fie o chestie de educatie, nu trebuie sa vii sa zici: te amendez, daca nu porti masca," a adaugat Raed Arafat.

Acesta a precizat ca se vor elabora ghiduri cu privire la cum vor trebuie romanii sa procedeze dupa 15 mai. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masca protectie 15 mai

Articole recomandate

Citeste si despre