Cand se va incheia epidemia de COVID: "Daca 90% din populatie poarta masca, circulatia virusului se opreste"

/ / Modificat: 2020-05-11
Cand se va incheia epidemia de COVID:

Reprezentantul Romaniei la OMS, Alexandru Rafila, a explicat cum ne vom da seama cand se va sfarsi epidemia.

Daca se va mentine un indice de transmitere a coronavirusului scazut, sub 1%, se poate discuta despre incheierea epidemiei, a explicat medicul. 

"Trebuie sa mentinem acest indice de transmisie sub 1 sau sa nu se depaseasca in mod obisnuit, pentru ca, atunci numarul de cazuri va scadea si putem discuta despre inchiderea acestei epidemii. Ca sa poti sa ai astfel de perspective, trebuie ca indicele de transmisibilite sa fie la valori mai mici, 0,6-0,7, astfel incat sa speri ca intr-un interval poti sa discuti despre eliminarea transmiterii intr-o tara," a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

"Daca 90% din populatie poarta masca, circulatia virusului se opreste"

De asemenea, Alexandru Rafila a mentionat ca incheierea epidemiei de coronavirus este echivalenta cu purtarea mastii de protectie.

Acesta a evidentiat faptul ca daca cel putin 90% din populatie va purta masca de protectie, circulatia coronavirusului se va opri, potrivit unui studiu.

"Nu exista masuri perfecte care sa evite orice posibilitate de transmitere a infectiei, asa cum nu exista siguranta pentru orice activitate umana. Sunt studii care arata ca daca masca de protectie e utilizata de 90% dintre persoane, circulatia virusului, in cateva saptamani se opreste. Daca 80% respecta sau utilizeaza corect masca, lucrurile stationeaza si daca mai putin de 80% o utilizeaza corect, numarul creste," a precizat medicul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr. alexandru rafila Masca protectie

Articole recomandate

Citeste si despre