Ce reguli vor fi dupa 15 mai. Klaus Iohannis: "Nu e momentul sa ne relaxam prea mult"

/ / Modificat: 2020-05-12
Ce reguli vor fi dupa 15 mai. Klaus Iohannis:

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat care sunt masurile de relaxare, dupa data de 15 mai si cum se va face deplasarea in afara localitatilor. 

"Se apropie data de 15 mai, cand se termina starea de urgenta si vom intra intr-o alta forma de organizare tipica pentru situatii de epidemii, si anume in starea de alerta. Epidemia COVID-19 e inca printre noi. Nu e momentul sa ne relaxam prea mult," a afirmat Klaus Iohannis.

Presedintele a anuntat ca dupa data de 15 mai nu mai este nevoie de declaratia pe propria raspundere pentru deplasarea in localitate.

Ce devine obligatoriu dupa 15 mai

Din 15 mai este obligatoriu purtatul mastii, o masca care acopera gura si nasul, atunci cand ne gasim in spatii interioare - la magazin, in mijloacele de trasport in comun.E obligatorie pastrarea unei distante.

Distanta obligatorie intre persoane este de 1,5 metri. Asta inseamna distanta a doua brate.

Declaratia pe propria raspunde in afara localitatii

Pentru deplasarea intre localitati, cetatenii vor avea nevoie de declaratie. Cu exceptii. Aceste exceptii vor fi enumerate in decizia Comitetului Național pentru Situatii de Urgenta. (cine merge la serviciu poate iesi din localitate, pentru sporturi individuale, de exemplu mersul cu bicicleta).

Nu vor avea nevoie de declaratie persoanele care locuiesc in zonele metropolitane. De exemplu, cei din comunele din jurul Bucurestiului care vin la serviciu in Capitala. Dar daca mergi din Bucuresti intr-un oras din provincie ai nevoie de o declaratie scrisa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Klaus iohannis 15 mai Reguli

Articole recomandate

Citeste si despre