O mama si copiii ei au ajuns la spital dupa ce au mancat, din greseala, jeleuri cu canabis

/ / Modificat: 2023-06-21
O mama si copiii ei au ajuns la spital dupa ce au mancat, din greseala, jeleuri cu canabis

O punga cu jeleuri a trimis o familie intreaga la spital! O mama si cei trei copii ai sai au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au consumat jeleuri care contineau canabis. Dulciurile cu aroma de capsune fusesera aduse din Irlanda, de o cunostinta, relateaza Libertatea.

Femeia in varsta de 37 de ani, din comuna Horia, judetul Neamt, a ajuns la spital sambata, 17 iunie, cu tot cu cei trei copii ai sai - doua fete de 16 si 17 ani si un baiat de 10 ani, dupa ce au consumat jeleuri care contineau canabis. Acestia erau constienti, dar cu tahicardie, greturi si varsaturi. Cei 3 copii si mama lor au fost preluati de ambulante in jurul orelor pranzului, cu diagnosticul „intoxicatie cu canabis”.

„17.06.2023, ora 12:26, Cotu Vames, 4 pacienti intoxicati cu canabis (jeleuri):

  • pacienta sex feminin, 16 ani, diagnostic: intoxicatie cu canabis; pacienta a fost preluata de un echipaj cu asistent medical si predata la CPU a Sp. Municipal Roman;
  • pacienta sex feminin, 17 ani, diagnostic: intoxicatie cu canabis; pacienta a fost preluata de un echipaj cu asistent medical si predata la CPU a Sp. Municipal Roman;
  • pacienta sex feminin, 37 ani, diagnostic: intoxicatie cu canabis, HTA, tahicardie; pacienta a fost preluata de un echipaj cu asistent medical si predata la CPU a Sp. Municipal Roman;
  • pacient sex masculin, 10 ani, diagnostic: intoxicatie cu canabis, tahicardie, stare generala alterata; pacientul a fost preluat de un echipaj cu asistent medical si predat la CPU a Sp. Municipal Roman; din CPU s-a efectuat transferul interclinic la „Sf. Maria” Iasi cu un echipaj cu asistent medical”, a transmis SAJ Neamt, potrivit tvmneamt.ro.

Baiatul de 10 ani a fost transferat ulterior de la spitalul din Roman la Spitalul Sfanta Maria Iasi unde a ramas internat. Minora de 16 ani a fost transferata la Sectia Pediatrie a SMU Roman, unde a ramas pana a doua zi dimineata pentru supraveghere medicala de specialitate. Celelalte doua paciente, respectiv adolescenta de 17 ani si mama ei, au ramas, pentru cateva ore, in cadrul UPU pentru supraveghere de specialitate.

„Minorul a fost transportat, ulterior, la Spitalul «Sf. Maria» Iasi, fata de 16 ani a fost dirijata catre Sectia de Pediatrie a Spitalului Roman, unde a ramas pana dimineata pentru supraveghere medicala de specialitate. Celelalte doua paciente au ramas cateva ore in cadrul UPU, pentru supraveghere de specialitate”, a precizat Andreea Trifan, purtator de cuvant al Spitalului Municipal din Roman.

Ulterior, toti pacientii au fost externati, inclusiv baiatul de 10 ani.

„Pe anamneza si manifestarile clinice s-a stabilit acest diagnostic, de intoxicatie accidentala prin ingestie de jeleuri care aveau canabis. Copilul a fost internat in Compartimentul de Toxicologie, a avut evolutie favorabila, prin terapie simptomatica, si a plecat la domiciliu, cu recomandari”, a explicat, pentru Libertatea, dr. Tamara Rosu, medic-sef UPU al Spitalului de Copii si purtator de cuvant al unitatii medicale, potrivit Libertatea.

Jeleurile cu aroma de capsune, care contineau canabis, ar fi fost aduse din Irlanda de o cunostinta a familiei. Politia Neamt a deschis dosar penal in cazul mamei si copiilor care potrivit Ambulantei Neamt, s-au intoxicat cu jeleurile respective. Conform IPJ Neamt, deocamdata nu se sti sigur ce substanta a provocat starea de rau, fiind necesara mai intai o expertiza medicala.

  • Surse: libertatea.ro, digi24.ro, tvmneamt.ro
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jeleuri Jeleuri pericol Jeleu

Articole recomandate

Citeste si despre