Vitaminele sub forma de jeleuri, pentru copii. Cat de sigure sunt?

/ / Modificat: 2024-03-13
Vitaminele sub forma de jeleuri, pentru copii. Cat de sigure sunt?

 

Fiecare parinte se straduieste sa se asigure ca al sau copil primeste o alimentatie suficienta. Si daca ai un copil pretentios sau mofturos, atunci compensarea nevoilor nutritionale ale copilului tau poate deveni si mai impovaratoare. Drept urmare, parintii pot lua in considerare optiunea de a le oferi copiilor lor suplimente sau multivitamine care sunt disponibile si sub forma de guma ademenitoare. Ei bine, daca vrei sa te familiarizezi mai bine cu vitaminele gumate si daca acestea sunt sau nu o optiune viabila pentru copilul tau, iata cateva detalii!

Tipuri de vitamine sub forma de jeleuri

Daca copilul tau mananca corect mesele care constituie toate grupele de alimente, atunci nu este nevoie sa ii dai niciun fel de suplimente. De fapt, nu toti copiii au nevoie de suplimente de vitamine; cu toate acestea, daca copilul tau are nevoie de suplimente, atunci este o idee buna sa stii care sunt toate optiunile pe care le ai:

1. Jeleuri cu Multivitamine

Poti opta pentru multivitaminele gumate pentru copii care contin o combinatie a unor nutrienti vitali. Cu toate acestea, este important sa intelegi ca nu toate vitaminele si mineralele sunt prezente in toate tipurile de multivitamine gumate. Prin urmare, trebuie sa dai dovada de discretie atunci cand alegi astfel de combinatii de vitamine.

2. Gummy Vitamins Fish Oil

Aceste suplimente de vitamine sunt formulate cu acizi grasi omega-3, bogati in peste. Aceste suplimente de vitamine sunt excelente pentru a promova dezvoltarea creierului la copii, iar acestea sunt benefice si in prevenirea diferitelor tipuri de boli, cum ar fi bolile coronariene.

3. Jeleuri cu vitamina D si calciu

Daca compensarea necesarului de calciu si vitamina D al copilului tau este ceva ce cauti, atunci opteaza pentru vitaminele gumate cu vitamina D si calciu in ele.

4. Alte suplimente gumate

Exista si alte tipuri de vitamine gumate disponibile care contin antioxidanti si fibre, care sunt excelente pentru prevenirea infectiilor si eficiente in construirea imunitatii.

Ce ar trebui sa faca parintii?

Iata cateva lucruri pe care, in calitate de parinti, ar trebui sa le faceti:

  • Verificati intotdeauna etichetele atunci cand cumparati suplimente. De obicei, multivitaminele masticabile sunt mai complete decat cele gumate.
  • Abtine-te sa ii dai copilului mai mult decat cantitatile prescrise de vitamine si pastreaza-le departe de raza de actiune a copilului tau.
  • Nu uita ca vitaminele gumate sunt medicamente si trebuie administrate cu atentie.
  • Daca ii dai diferite tipuri de suplimente copilului, urmareste tipurile de vitamine din fiecare supliment pentru a evita orice fel de supradozare a vitaminelor.
  • De obicei, vitaminele gumate nu contin calciu si fier in ele sau contin aceste substante nutritive in cantitati foarte mici. Asigura-te ca vei cauta alte optiuni de suplimente, cum ar fi vitaminele gumate pentru copii cu fier, pentru a compensa astfel de nutrienti.
  • Fie ca optezi pentru vitamine gumate organice sau pentru alte tipuri de vitamine gumate, toate aceste vitamine contin cantitati mari de zahar. Prin urmare, este important sa practici o buna igiena orala la copilul tau pentru a evita orice probleme dentare.

Sunt reclamele la jeleurile cu vitamine inselatoare?

Scopul principal al fiecarui producator este de a-si face publicitate la produsele sale astfel incat clientul sa se simta atras sa le cumpere, iar acelasi lucru este valabil si pentru ursuletii gumati. Exista multe marci celebre care produc aceste suplimente pentru copii si care sustin ca suplimentele lor contin zinc, care poate ajuta la imbunatatirea obiceiurilor alimentare la copii. Ei bine, adevarul din spatele acestei afirmatii este ca nu exista prea multe dovezi stiintifice disponibile care sa sustina aceasta afirmatie. Un alt fapt inselator cu privire la ursuletii gumati despre clasificarea lor, deoarece unele marci, le anunta ca fiind alimente, in timp ce alte marci le numesc suplimente.

In calitate de parinti, trebuie sa fiti foarte precauti si discreti atunci cand cumparati astfel de suplimente pentru copiii dumneavoastra si sa nu va lasati pacaliti de afirmatiile false ale diferitelor companii farmaceutice.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vitamine copii Jeleuri

Articole recomandate

Citeste si despre