O femeie si-a pierdut viata dupa ce a luat pastile de slabit pentru a arata bine la nunta fiicei sale

/ / Modificat: 2023-11-11
O femeie si-a pierdut viata dupa ce a luat pastile de slabit pentru a arata bine la nunta fiicei sale

O femeie in varsta de 56 de ani, care voia sa slabeasca inainte de nunta fiicei sale, a murit inainte de marele eveniment dupa ce a luat pastile de slabit. Tragedia s-a petrecut in Australia si, potrivit Mirror.co.uk, pastilele i-ar fi fost prescrise de catre medic. Femeia reusise sa slabeasca 16 kg, insa n-a mai apucat nunta fiicei sale, care acum se pregateste de inmormantare.

Trish Webster era nemultumita de silueta ei si era hotarata sa scape de kilogramele in plus pana la nunta fiicei sale. A mers la medic, iar acesta i-a prescris Saxenda si Ozempic (indicat pentru tratamentul adultilor cu diabet zaharat de tip 2 insuficient controlat). In cinci luni, femeia reusise sa slabeasca 16 kg, insa se confrunta cu ameteli, stari de voma si diaree.

Intr-o zi sotul ei a gasit-o inconstienta pe podea, cu o substanta maro iesindu-i din gura. Si-a dat seama ca Trish nu mai respira, asa ca a incercat sa o resusciteze, insa in zadar. Ea a murit tragic in acea noapte, cu doar cateva luni inainte de nunta fiicei sale.

O-mama-si-a-pierdut-viata-dupa-ce-a-luat-pastile-de-slabit-pentru-a-arata-bine-la-nunta-fiicei-sale

In certificatul de deces al femeii se precizeaza ca cauza a fost o boala gastrointestinala acuta, potrivit 60 Minutes Australia. Sotul ei crede ca medicamentele au contribuit la moartea sotiei sale. Dr. Kathryn Williams, endocrinolog, a declarat ca exista tot mai multe dovezi ca ingredientul activ din medicamente precum Ozempic poate provoca complicatii digestive. Ea a explicat:

„Cand le prescriem, ii avertizam pe oameni asupra riscurilor. Eu, de exemplu, le spun pacientilor ca este posibil ca de la acest medicament sa aiba varsaturi o data sau de doua ori, dar daca aceste varsaturi sunt recurente, trebuie sa ma anunte si sa intrerupa tratamentul.”

Sotul femeii cere acum o ancheta pentru a stabili exact cauza mortii sotiei sale si spera ca aceasta tragedie sa fie un semnal de alarma pentru alti oameni care recurg la pastile de slabit.

Dr. Michael Camilleri, gastroenterolog la Clinica Mayo din Minnesota, SUA, a declarat pentru Daily Mail ca, desi decesele cauzate de Ozempic sunt "extrem de rare", cazul lui Trish a fost o un semnal de alarma pentru persoanele care iau medicamente pentru slabit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Slabit Viata

Articole recomandate

Citeste si despre