O fetita de un an si jumatate care a cazut in Dunare, salvata in ultimul moment

/ / Modificat: 2020-06-29
O fetita de un an si jumatate care a cazut in Dunare, salvata in ultimul moment

O fetita de un an si sase luni a fost salvata de la inec, dupa ce a cazut in Dunare dintr-o piscina gonflabila, in zona Insula Cailor din Galati.

Un ofiter din cadrul Penitenciarului Braila, aflat in timpul liber, a resuscitat-o pana la sosirea la fata locului a elicopterului SMURD, potrivit informatiilor furnizate de ISU Galati.

Fetita a fost luata de un val

Micuta se afla cu parintii pe malul Dunarii, unde se juca intr-o piscina gonflabila, cand a fost luata de un val si aruncata in larg, aceasta prinzandu-se in nsite crengi aflate pe malul apei.

"Intr-un moment de neatentie a parintilor ar fi intrat in Dunare, fiind gasita, din fericire, imediat, la aproximativ 20 de metri de locul in care se juca. Pana la sosirea elicopterului SMURD, fetitei i-au fost aplicate manevre de resuscitare de catre un barbat aflat in zona, fiind ulterior transportata la spital," a precizat Gabriela Costin, IPJ Galati, potrivit stirileprotv.ro.

Fetita a fost scoasa din apa de cativa inotatori aflati in zona, iar inspectorul de politie penitenciara, aflat in timpul sau liber, a resuscitat-o pana la sosirea la fata locului a elicopterului SMURD, timp in care micutei i-a revenit pulsul. 

Daca omul nu i-ar fi sarit in ajutor, copila risca sa moara, spun doctorii.

Fetita ar pute ramane cu sechele neurologice

Echipajul SMURD a preluat fetita si a transportat-o cu elicopterul la Spitalul de Copii din municipiul Galaţi, in stare stabila, dar grava. 

"Putem spune ca, daca nu intervenea acea persoana, existau sanse foarte mari ca, pana la ajungerea echipajelor specializate, copilul sa fi fost decedat. Fetita este intr-o stare stabila in momentul de fata, echilibrata cardio-respirator, detubata, respira spontan. Din punct de vedere neurologic, nu este o stare generala buna, se pare ca hipoxia prelungita va lasa sechele neurologice," a declarat  Iuliana Moraru, Spitalul de Pediatrie Galati pentru sursa citata. 

Politistii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre