O fetita de 5 ani a paralizat temporar in urma unei muscaturi de capusa

/ / Modificat: 2020-07-16
O fetita de 5 ani a paralizat temporar in urma unei muscaturi de capusa

O mamica din Mississippi a marturisit ca a trecut prin sperietura vietii dupa ce fiica ei, in varsta de 5 ani, si-a pierdut temporar abilitatea de a merge dupa ce a fost muscata de o capusa. 

Jessica Griffin a declarat ca fiica ei, in varsta de 5 ani, Kailyn, si-a pierdut brusc capacitatea de a merge si de a vorbi, dupa ce a fost muscata de o capusa la nivelul scalpului. 

"S-a trezit dimineata pentru a merge la scoala si in momentul in care a pus picioarele pe podea a cazut. A incercat din nou sa mearga si nu a mai putut. I-am pieptanat parul si abia atunci am observat capusa. Abia putea vorbi", a declarat mama fetitei. 

Griffin a spus ca a dus-o imediat pe Kailyn la spital, unde medicii au efectuat analize de sange si  o scanare CT pentru a confirma diagnosticul de paralizie din cauza capuselor. 

Afectiunea, cauzata de o toxina din saliva capuselor 

Afectiunea este considerata a fi cauzata de o toxina care se gaseste in saliva capuselor, potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor, care spune ca de obicei simptomele scad la aproximativ 24 de ore de la indepartarea capusei.

"Sincer nu am auzit niciodata despre asta", a spus Griffin. "Pediatrul ei a spus ca a supt atat de mult peste noapte, incat a ajuns atat de mare si a eliberat o toxina."

Intr-adevar, Kailyn si-a revenit la normal in 12 ore si a putut sa mearga si sa alerge din nou. 

Mamica fetitei a marturisit ca lucreaza pentru a raspandi aceasta intamplare pentru a-i face pe parinti cat mai constienti asupra acestor muscaturi de capusa. 

Acum, Griffin spune ca lucreaza pentru a raspandi constientizarea in legatura cu conditia comuna, dar de neatins.

De asemenea, ea a scris un avertisment pentru parinti, indemnandu-i sa isi verifice copiii de capuse dupa ce ies in aer liber. 

„Va rog, pentru dragostea lui Dumnezeu, verificati-va copiii pentru capuse! Este mai comun la copii decat la adulti ”, a scris ea pe retelele de socializare. „Rugaciuni pentru acest copil!"

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre