O fetita a murit dupa ce tatal a uitat-o in masina. A crezut ca o lasase la cresa

/ / Modificat: 2023-06-08
O fetita a murit dupa ce tatal a uitat-o in masina. A crezut ca o lasase la cresa

O fetita, de un an, a murit sufocat in masina tatalui, din cauza caldurii. Tatal a avut impresia ca a dus-o pe micuta la cresa, insa o uitase in autoturism. 

Tatal a plecat dimineata spre locul de munca, a asezat fetita pe bancheta din spate, ca sa o duca la cresa. Intre timp, el a uitat insa ca nu a lasat-o pe micuta la gradinita. Mai mult, barbatul chiar si-a sunat sotia sa o roage pe sa o ia pe micuta. 

Mama a avut un soc cand a aflat vestea

Femeia a mers la gradinta dupa amiaza, insa educatoarele i-au spus ca fetita nu a fost adusa. Ea a observat apoi mai multe persoana stranse intr-o parcare si a mers acolo. A avut un adevarat soc cand a vazut ca pe bancheta din spate era fiica ei. 

Doi soldati au spart geamul masinii, insa, din pacate, micuta nu a mai prezenta semne vitale. Medicii ajunsi la fata locului au constatat decesul. 

Incidentul a avut loc mai exact in Via dei Fucilieri, la periferia capitalei italiene, informeaza Roma Today. Tatal este acum anchetat de procuratura de la Roma. care i-a deschis un dosar penal pentru neglijenta fata de copil. 

Autoritatile au descoperit ca in masina nu se afla niciun scaun de siguranta pentru copii cu sistem de alarma, asa cum este prevazut de lege tocmai pentru a preveni acest tip de eveniment dramatic, scrie Il Messaggero.

Medicii legisti vor face autopsia zilele urmatoare pentru a afla cauza mortii.

Ultimul astfel de caz din Italia, numit si "Sindromul copilului uitat", dateaza din 2019, cand, in Catania, tatal unui copil de doi ani si-a lasat fiul in masina timp de cinci ore in soare.

Potrivit datelor expertilor, "sindromul copilului uitat" a provocat moartea a 11 copii in Italia incepand din 1998.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Copil in masina

Articole recomandate

Citeste si despre