O femei insarcinata a decedat dupa 15 ore, dupa ce 8 spitale au refuzat-o din cauza pandemiei de Covid

/ / Modificat: 2020-06-23
O femei insarcinata a decedat dupa 15 ore, dupa ce 8 spitale au refuzat-o din cauza pandemiei de Covid

O femeie gravida a fost nevoita sa mearga la 8 spitale in 24 de ore pentru a primi ajutor.  Ea a fost refuzata de toate spitalele din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus.  In cele din urma, femeia a decedat.

Intamplarea a fost relatata de New York Times.

8 spitale in 15 ore

Pe 5 iunie, cand femeia a avut nevoie de asistenta medicala pentru nastere, prima unitate la care a incercat sa mearga a fost Spitalul Model ESIC, o institutie guvernamentala in Noida (India). Sotul acesteia a povestit ca primele cuvinte ale medicului au fost: "Va voi plesni daca va scoateti masca."

Femeia avea probleme cu respiratia si a cerut sa i se ofere oxigen. Dar, in loc sa o ajute, medicul le-a spus sa mearga la un alt spital guvernamental, din cealalta parte a orasului.

La spitalul respectiv ea a fost refuzata, iar intr-un comunicat emis directorul s-a scuzat spunand ca spitalul nu avea aparatura necesara.

Al treilea spital la care s-a dus Gautam, Spitalul Shivalik, a fost cel care a tratat-o pentru problemele ei parentale. Medicii i-au dat putin oxigen, dar sotul femeii a spus ca acestia se temeau ca aceasta ar putea avea coronavirus si i-au spus sa plece.

"Suntem un spital mic pentru mame si copii. Am facut ce am putut," ar fi spus directorul spitalului. 

Asa a ajuns la a patra unitate medicala, unde sotul femeii a implorat medicii sa-i dea un ventilator. El a spus ca raspunsul acestora a fost unul sec: "Va muri. Du-o unde vrei." Intr-o declaratie, conducerea spitalului a spus ca nu a internat-o pentru ca nu erau locuri, dar s-a oferit sa-i ofere o ambulanta, lucru negat vehement de sotul femeii.

Dupa ce a mai fost refuzata de inca 3 spitale, sotul a apelat la politie, iar doi ofiteri i-au insotit pana la Institutul de Stiinte Medicale al Guvernului, un spital public foarte mare, pentru a-i convinge pe medici sa o primeasca pe femeie, dar fara succes. 

Impreuna cu sotul sau, aceasta a mers cu o ambulanta la Spitalul din Ghaziabad, la mai mult de 20 de km distanta. Erau opt ore de cand Gautam plecase de acasa cu sotul, dornici sa-si intampine copilasul. 

Si la al optulea spital au primit acelasi raspuns sfasietor: nu avem paturi. Dupa acest refuz, Singh a spus ambulantei sa se grabeasca inapoi la Institutul de Stiinte Medicale al Guvernului. Cand au intrat, in sfarsit, in spital, femeia a incetat sa mai respire.

Dupa 8 spitale diferite si 15 ore a fost anuntat decesul lui Neelam Kumari Gautam. Copilul a murit si el.

"Administratia si personalul spitalului au fost gasiti vinovati de neglijenta," a spus o invetigatie guvernamentala preliminara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Femeia insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre