Masuri de sigurante pentru femeile insarcinate care conduc sau merg pe bicicleta

/ / Modificat: 2022-10-04
Masuri de sigurante pentru femeile insarcinate care conduc sau merg pe bicicleta

În timpul verii se înregistrează o creștere a călătoriilor, atât cu mașina, cât și cu bicicleta, motiv pentru care Ministerul Sănătății a făcut câteva recomandări specifice pentru femeile însărcinate.

Aceștia ne reamintesc că mersul pe jos este cel mai sănătos mod de a ne deplasa pentru a rămâne activi și a evita sedentarismul, dar dacă trebuie să folosiți un vehicul, cum ar fi bicicleta sau mașina, țineți cont de aceste recomandări:

Când mergeți pe jos:

  • Purtați încălțăminte confortabilă și evitați terenul accidentat.
  • Dacă este posibil, mergeți în zone verzi, evitând aglomerația.
  • Traversați întotdeauna pe la trecerile de pietoni marcate cu zebră.
  • Dacă aveți de gând să folosiți o bicicletă alegeți o bicicletă potrivită, pe care să puteți ajunge bine la sol și să mergeți cât mai drept, cu o șa largă și confortabilă. Fiți extrem de precaute. Greutatea și volumul burții vă pot dezechilibra și vă pot limita mișcările.
  • Mergeți încet, astfel încât să puteți anticipa orice eveniment neprevăzut.
  • Planificați-vă traseul.
  • Dacă mergeți cu mașina: Purtați întotdeauna centura de siguranță. Este obligatoriu.

Poziționați-o astfel încât cureaua diagonală să se sprijine pe claviculă, să treacă între sâni și să coboare pe partea laterală a abdomenului. După ce a fost așezată, trageți cureaua diagonală în sus pentru a o strânge corect. Cureaua orizontală a centurii trebuie să fie poziționată sub abdomen, deasupra pelvisului.

Distanța dintre scaun și volan trebuie să fie de aproximativ 25 cm pentru a evita posibilele răniri ale abdomenului în caz de accident.

Bineînțeles, evitați alcoolul și drogurile din cauza riscurilor pe care le prezintă pentru mamă și copil și pentru că acestea cresc riscul de accidente rutiere. În ceea ce privește fumatul, asigurați-vă că călătoriți într-o mașină fără fum.

Dacă călătoriți pe drum însărcinată, faceți opriri frecvente și aveți întotdeauna la dumneavoastră o sticlă de apă, fructe sau orice gustare sănătoasă pentru a vă ajuta să vă mențineți un nivel corect de zahăr și hidratare. Este recomandabil să călătoriți însoțita și să vă planificați traseul în funcție de confortul drumurilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Femeia insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre