Am fost hartuita pe strada, in plina zi, desi sunt insarcinata in 8 luni. Cand barbatul mi-a vazut burta, nu stia cum sa fuga mai repede

/ / Modificat: 2023-05-08
Am fost hartuita pe strada, in plina zi, desi sunt insarcinata in 8 luni. Cand barbatul mi-a vazut burta, nu stia cum sa fuga mai repede

Zilele trecute, in timp ce ma plimbam pe strada, un barbat a inceput sa strige dupa mine si sa ma fluiere. Era intr-o masina, in spatele meu. Cand a trecut pe langa mine si a vazut ca sunt insarcinata in 8 luni, si-a cerut scuze si a mers mai departe. Am scris pe Twitter despre asta si am fost socata sa aflu ca multe femei insarcinate trec frecvent prin astfel de situatii.

Era o zi ca oricare alta pentru mine. Mergeam pe strada, parcurgand mental lista mea cu lucruri de facut si ma bucuram de prima zi calda de primavara. Cand, la un moment dat, am auzit un vehicul apropiindu-se din spate. Apoi, o voce de barbat care striga prin fereastra deschisa: „Ce picioare sexy ai! Unde te duci, pisi?” Cand a trecut pe langa mine si a vazut ca eram insarcinata, s-a schimbat la fata. „Doamne, imi pare rau!”, a strigat, si aproape ca i-am putut auzi piciorul lovind pedala de acceleratie pentru a se indeparta cat mai repede de mine, departe de privelistea neasteptata a burtii mele imense.

Cam asta inseamna sa fii femeie in 2023. Fluieraturile, apelativele gretoase si pipaielile fac parte din viata noastra. In ziua in care am fost hartuita de barbatul cu masina, eram imbracata intr-o rochie gri scurta, o jacheta din demin supradimensionata si adidasi.

femeie insarcinata intr-o rochie gri cu geaca de blugi

Dar am fost hartuita si in plina iarna, cand ieseam din casa in pantaloni de trening cu 3 numere mai mari si pufoaica.

Sunt cumva obisnuita cu astfel de umilinte, fiindca am avut parte de ele de cand eram mica. Dar parca de data aceasta a fost diferit!

Prima data cand imi amintesc ca am fost hartuita, aveam 13 ani si purtam o bustiera. Mergeam la niste cursuri de pian si aveam si un teanc de carti de muzica in mana. La un moment dat, am vazut cum un barbat matur se uita la mine prin geamul masinii sale.  Au fost nenumarate incidente de atunci, dar, din cate imi amintesc, nimeni nu si-a cerut scuze pana atunci. Era acesta un progres? Cu siguranta, nu!

Pentru ca scuzele lui nu au fost o recunoastere a demnitatii mele umane si a dreptului meu de a exista fara ca vorbele si comentariile obscene ale unui barbat oarecare sa-mi intrerupa ziua. Nu era vorba despre mine deloc: era vorba de sarcina mea si de ceea ce simtea acest tip in legatura cu ea. Oare vede doar femeile insarcinate sau mamele ca fiind demne de respect? Sau scuzele sale erau de fapt adresate in absenta sotului meu, tatal acestui copil?

Nu voi sti niciodata, dar cert este ca i s-a parut in regula sa ma deranjeze atunci cand paream a fi o femeie oarecare; satisfactia momentana de a-si da cu parerea despre picioarele mele valora mai mult pentru el decat sentimentul meu de siguranta sau confort.

Nu sunt singura care a trecut prin asa ceva!

Cand am postat despre aceasta experienta pe Twitter, multe femei si-au amintit de incidente similare, in care comentariile sexuale au fost retractate in graba, odata ce agresorii si-au dat seama ca sunt insarcinate. Andi Zeisler, o autoare si cofondatoare a Bitch Media, a raspuns: „Acest lucru mi-a amintit de faptul singura perioada in care m-am simtit in siguranta pe strada a fost cand eram vizibil insarcinata”.

Pentru multe dintre noi, sarcina este o mantie de invizibilitate, care deviaza atentia sexuala nedorita pe care o primim inca de la pubertate, sau chiar mai devreme. Dar altele s-au trezit hartuite chiar mai mult decat de obicei de barbati care sunt starniti de sarcina. Nu exista o modalitate sigura de a scapa de ciclul de obiectificare, indiferent de ceea ce porti sau cum te comporti.

Trupul meu nu este proprietate publica!

In timp ce corpul meu vizibil de gravida mi-a acordat o amanare temporara a hartuirii sexuale - cel putin in cea mai mare parte a timpului - a determinat strainii sa-mi atinga burta, sa comenteze cu privire la ce mananc si ce beau si sa-si impartaseasca opiniile despre greutatea mea. Nu toate intruziunile sunt de natura sexuala, dar toate imi amintesc ca trupul meu este considerat proprietate publica.

A fost satisfacator, pe moment, sa vezi cum expresia lasciva a acelui barbat se transforma in panica atunci cand si-a dat seama ca si-a directionat gresit apelul, inversand socul neplacut al acelei interactiuni. Poate ca se va gandi de doua ori data viitoare cand va fi tentat sa coboare geamul si sa strice ziua unei alte femei. El si barbatii ca el par sa creada in continuare ca emiterea de comentarii zgomotoase si nesolicitate despre corpurile femeilor prin fereastra unui vehicul in miscare este un compliment, mai degraba decat un incident dezumanizant de hartuire sexuala.

Sau nu le pasa deloc daca noi consideram acest lucru ca fiind magulitor, pentru ca scopul este de a-si sustine masculinitatea fragila, pretinzand ca femeile de pe strada ar putea sa le raspunda pozitiv. Placerea mea a fost de scurta durata, pentru ca singura putere pe care o aveam in acea interactiune era temporara, fiindca eram insarcinata. Si odata ce voi naste, in cateva saptamani, acea putere va disparea si voi fi din nou o tinta ideala.

  • Articol tradus si adaptat dupa un material publicat pe site-ul Insider.
  • Sursa foto: Insider

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hartuire sexuala Femeia insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre