Noi reguli de functionare a scolilor. Anuntul facut de ministrul Educatiei! Cand vor fi inchise scolile

/ / Modificat: 2022-01-14
Noi reguli de functionare a scolilor. Anuntul facut de ministrul Educatiei! Cand vor fi inchise scolile

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a venit cu noi precizari in ceea ce priveste functionarea scolilor si a gradinitelor in timpul valului 5 al pandemiei. Astfel, daca initial se tinea cont de gradul de vaccinare a elevilor, acum regulile s-au schimbat. 

Clasele vor fi inchise la 3 cazuri de Covid pentru 10 zile, iar scolile vor fi inchise in cazul in care gradul de ocupare in spitale va fi mai mare de 75%. 

“Schimbari importante: ne-am decuplat atat de rata de incidenta a infectarilor cat si de rata de vaccinare a personalului din invatamant. Parametrul rata de vaccinare a personalului din invatamant introdus in data de 5 noiembrie 2021 consider ca a fost o motivatie puternica pentru ca in prezent personalul din invatamant sa fie cea mai numeroasa, in valoare absoluta, categorie profesionala vaccinata, mult peste 70 la suta.” a declarat ministrul Educatiei.

La 75% grad de ocupare in spitale insa, scolile vor trece in online

“In prezent, data fiind specificitatea varianta Omicron, s-a propus si s-a analizat in profunzime aplicarea unui prag pentru gradul de incarcare al mediului spitalicesc. Pragul este de 75 la suta, un prag care nu este atins in niciunul dintre scolile din judetele Romaniei in prezent . Deci din perspectiva educatiei luni toate scolile din Romania vor putea sa functioneze cu prezenta fizica”, a declarat Campeanu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Reguli an scolar

Articole recomandate

Citeste si despre