Noi reguli de functionare a scolilor. Anuntul facut de ministrul Educatiei! Cand vor fi inchise scolile

/ / Modificat: 2022-01-14
Noi reguli de functionare a scolilor. Anuntul facut de ministrul Educatiei! Cand vor fi inchise scolile

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a venit cu noi precizari in ceea ce priveste functionarea scolilor si a gradinitelor in timpul valului 5 al pandemiei. Astfel, daca initial se tinea cont de gradul de vaccinare a elevilor, acum regulile s-au schimbat. 

Clasele vor fi inchise la 3 cazuri de Covid pentru 10 zile, iar scolile vor fi inchise in cazul in care gradul de ocupare în spitale va fi mai mare de 75%. 

“Schimbări importante: ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor cat și de rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ introdus în data de 5 noiembrie 2021 consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie profesională vaccinată, mult peste 70 la sută.” a declarat ministrul Educației.

La 75% grad de ocupare în spitale însă, școlile vor trece în online

“În prezent, dată fiind specificitatea varianta Omicron, s-a propus și s-a analizat în profunzime aplicarea unui prag pentru gradul de încărcare al mediului spitalicesc. Pragul este de 75 la sută, un prag care nu este atins în niciunul dintre școlile din județele României în prezent . Deci din perspectiva educației luni toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică”, a declarat Câmpeanu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre