Ce se va intampla din 13 septembrie in scoli. Raed Arafat a anuntat regula cea mai importanta

/ / Modificat: 2021-08-25
Ce se va intampla din 13 septembrie in scoli. Raed Arafat a anuntat regula cea mai importanta

Raed Arafat, seful DSU, a facut miercuri, 25 august, noi precizari importante pentru anul scolar 2021-2022. Potrivit acestuia, vor exista reguli noi atat pentru elevi, cat si pentru profesori din data de 13 septembrie, ziua in care incepe scoala. 

Astfel, una dintre cele mai importante reguli pentru a preveni riscul de infectare cu Covid in randul copiilor este purtarea mastii de protectie. 

„La acest moment, solutia de a deschide scoala si de a porni respectand anumite reguli de protectie sanitara, si poate cea mai importanta ramane masca, cred ca este un lucru normal, pentru ca nu poti sa tii scoala inchisa tot timpul.

S-a dat prioritate scolilor ca sa se deschida, dar, bineinteles, cu anumite ajustari poate pe anumite situatii, daca o sa apara incidenta mare pe alte aspecte”, a precizat secretarul de stat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Daca toata lumea va respecta aceasta regula, sansa de transmitere a virusului in scoala este foarte mica.

„Din analizele pe care le-am vazut si in alte tari care (…) au scolile deschise, ramane poate cea mai eficienta masura in aceasta situatie, masca. Si de aici, daca se poarta masca, daca se respecta portul mastii, sansa de transmitere in scoala este foarte mica si exista chiar cifre date pe care le-am citit recent, nu vreau sa dau o cifra gresita, care arata diferenta intre daca nu se poarta masca si se poarta masca, care ar fi infectarea in cadrul scolii si unde infectarea s-ar reduce semnificativ daca portul mastii se respecta si la nivelul profesorilor si la nivelul elevilor”.

Taguri Inceput de an scolar Reguli an scolar

Articole recomandate

Citeste si despre