Reguli tot mai stricte in scoli. Parintii nu vor mai avea acces in unitatile scolare in noul an scolar

/ / Modificat: 2023-07-19
Reguli tot mai stricte in scoli. Parintii nu vor mai avea acces in unitatile scolare in noul an scolar

Regulile vor fi tot mai stricte in scoli incepand de anul viitor. Parintii nu vor mai avea acces in scoli, decat in baza unor conditii.

Noua lege vine cu reguli clare prin care se limiteaza accesul persoanelor straine in scoli, iar directorii vor trebui sa puna in practica noile prevederi in regulamentele interne. Restrictionarea accesului parintilor in scoli este una dintre noutatile pe care le prevede actul normativ Legea 198/2023. 

Astfel, conform noilor reguli, parintii, tutorii sau reprezentantii legali ai elevilor vor avea acces in unitatile de invatamant doar in anumite conditii si in baza unei proceduri stabilite de regulamentul de functionare. 

Asadar, accesul parintilor in scoli va fi permis doar daca sunt invitati sau programati la o discutie cu un cadru didactic ori directorul scolii. 

Parintii vor putea intra in scoala daca desfasoara activitati in comun cu cadrele didactice sau pentru a depune o cerere, document etc. la secretariatul unitatii de invatamant.

„Accesul parintilor/tutorilor/reprezentantilor legali ai beneficiarilor primari este permis in incinta unitatilor de invatamant numai in situatia in care sunt invitati sau convocati, precum si in situatii de urgenta prevazute de Regulamentul de organizare si functionare al unitatii”, prevede art. 218 alin. (2)

„Art. 159. — (1) Parintele sau reprezentantul legal al copilului/elevului are acces in incinta unitatii de invatamant in concordanta cu procedura de acces, daca:

a) a fost solicitat/a fost programat pentru o discutie cu un cadru didactic sau cu directorul/directorul adjunct al unitatii de invatamant;

b) desfasoara activitati in comun cu cadrele didactice;

c) depune o cerere/alt document la secretariatul unitatii de invatamant;

d) participa la intalnirile programate cu educatorul puericultor/educatoarea/invatatorul/institutorul/profesorul pentru invatamant prescolar/primar/profesorul diriginte;

e) participa la actiuni organizate de asociatia de parinti”. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Reguli an scolar Reguli Scoala Parinte

Articole recomandate

Citeste si despre