Noi detalii despre decesul celor doi copii din Iasi: cei doi frati nu ar fi murit din cauza strugurilor

/ / Modificat: 2020-08-25
Noi detalii despre decesul celor doi copii din Iasi: cei doi frati nu ar fi murit din cauza strugurilor

Apar noi informatii despre decesul celor doi copii din Iasi, in varsta de un an si jumatate, respectiv 3 ani, care ar fi murit dupa ce ar fi mancat struguri stropiti cu pesticide. Potrivit unor surse din ancheta, copiii ar fi fost intoxicati cu o substanta toxica, insa nu ar fi cea folosita in mod obisnuit pentru starpirea daunatorilor vitei-de-vie.

Ca sa ajunga la aceasta varianta, anchetatorii au facut mai multe verificari si au discutat cu mama copiilor. Aceasta a precizat ca strugurii din curte nu au stropiti cu nicio substanta. Femeia spune a facut legatura intre struguri si moartea micutilor pentru ca, in ziua respectiva, pe langa mancarea obisnuita pe care le-a dat-o copiilor, strugurii erau singura varianta care le-ar fi putut crea probleme.

Mama copiilor ar fi declarat anchetatorilor ca micutii au mancat struguri impreuna cu ea pe data de 21 august, in jurul orei 17:00. Femeia a precizat ca dupa ce a mancat struguri impreuna cu copiii sai, a simtit un disconfort in zona buzelor, insa nu a dat importanta prea mare. A doua zi, in jurul orei 19:30, femeia a sunat disperata la numarul unic de urgente 112 si a cerut ajutor. Ea a precizat ca micutii se simt rau. Un echipaj medical a ajuns la fata locului, insa unul dintre copii deja decedare. Cel de-al doilea a fost transportat de urgenta la spital, insa a intrat in stop cardio-respirator si a murit si el.

Conform specialistilor din domeniul fitosanitar, citati de Buna ziua Iasi, substantele folosite pentru stropirea fructelor, poti avea reactii adverse, dar nu ar aduce decesul. 

Marturia facuta de tatal celor doi micuti, venit din Germania

Tatal celor doi micuti se afla la munca in Germania la munca. A venit intr-un suflet in tara, dupa ce a aflat de tragedie. 

„Ei au mancat struguri din gradina. De la aia a pornit, din cauza aia. Seara, in jurul orei 17:00 au mancat strugurii. Pe la 20:00 le-a dat tochitura taraneasca. Dupa care, dimineata, la 04:00 s-au simtit rau. Vomitau, nu aveau febra, dar transpirau. Respirau greu vomitand. Au baut cate o gurita de apa, plangand. S-au linistit la un moment dat si au inceput sa doarma pe ea. Au dormit pana la 11:00”, a declarat Valentin Bughius.

Sambata seara, mama celor doi a sunat la 112, insa era prea tarziu. Baietelul cel mic s-a stins chiar in curtea casei, in ciuda faptului ca medicii au incercat 45 de minute sa il resusciteze. Baiatul cel mare, in varsta de 3 ani, a murit la Spitalul Sfanta Maria din Iasi, in urma unui stop cardio-respirator. 

Tatal a marturisit ca nu a stropit niciodata via sau fructele din gradina si nu intelege ce s-a intamplat. De asemenea, se pare ca si mama copiilor a gustat din struguri si doar i-au amortit buzele. Politistii iau in calcul ideea ca substantele chimice care au fost date pe cartofi sa fi ajuns din intâmplare si in vie.

”Daca pe acel bob de strugure a fost o picatura mai mare sau n-a fost pulverizat si timpul de la aplicare a fost scurt, un bob de strugure poate sa fie fatal”, a spus un profesor universitar al unei facultati de horticultura. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre