Miracolele medicinei: Mama si copilul, de aceeasi varsta

/ / Modificat: 2018-11-06
Miracolele medicinei: Mama si copilul, de aceeasi varsta

Premiera medicala in Statele Unite si o adevarata minune pentru o tanara mama din Tennessee, Statele Unite ale Americii. Un bebelus s-a nascut dintr-un embrion conceput acum un sfert de secol. Mama si copilul au, de fapt, aceeasi varsta.

"Va dati seama ca si eu am 25 de ani? Am fi putut fi cele mai bune prietene,” a povestit Tina Gibson, mama fetitei.

Pentru ca nu au reusit sa devina parinti pe cale naturala, Tina si Ben au recurs la fertilizarea in vitro. Si au inceput prin a consulta un catalog cu descrieri ample despre profilul genetic al donatoarelor ramase anonime. Nu mica le-a fost mirarea cand au aflat ca embionul fusese criogenat acum 25 de ani.

"Mi-au spus: Tina, e un record mondial. M-am uitat la ei si nu intelegeam ce vor sa spuna. Apoi mi-au zis ca embrionul fusese criogenat timp de 24 de ani si jumatate. Nu mi-a venit sa cred," a marturisit tanara mama.

In noiembrie anul trecut, a venit pe lume Emma, o fetita perfect sanatoasa. Desi stiinta avanseaza spectaculos, pentru medici a fost o noutate. A fost pentru prima data cand un embrion conceput cu atata vreme in urma asigura o sarcina reusita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilizare Fertilizarea in vitro Crioconservare embrioni

Articole recomandate

Citeste si despre