Celebritati care au devenit mame cu ajutorul inseminarii artificiale

/ / Modificat: 2021-07-04
Celebritati care au devenit mame cu ajutorul inseminarii artificiale

Problemele de fertilitate sunt o realitate tot mai prezenta in viata noastra. Cineva cunoste cel putin o alta persoana care nu reuseste sa faca un copil, care face tratamente peste tratamente si ia in calcul toate variantele posibile pentru a deveni parinte. Infertilitatea este o problema si la cuplurile obisnuite, dar si in cazul unor celebritati despre care multi cred, in mod eronat, ca pot avea tot ce vor.

Inseminarea artificiala este tot mai frecventa. Ce este aceasta procedura

Reproducerea asistata este o necesitate tot mai mare dat fiind faptul ca multe femei si multi barbati se regasesc in imposibilitatea de a avea copii pe cale naturala. Inseminarea artificiala este o procedura care le permite persoanelor cu probleme de fertilitate sa devina parinti prin intermediul unei eprubete.

In general, inseminarea artificiala este ultima solutie in incercarea de a avea un copil, dupa tratamente hormonale, dupa stimulare ovariana si alte incercari.

Fertilizarea in vitro este o componenta a Reproducerii Umane Asistate Medical. Fecundarea ovulului de catre spermatozoid se produce in laborator, unde se abtine, astfel, un embrion ce va fi implantat in uterul mamei la cateva ore de la conceptie.

Fertilizarea in vitro nu presupune nicio interventie in codul genetic al copilului si, atunci cand toate celelalte metode de conceptie au dat gres, este ultima solutie si ultima speranta pentru o femeie care nu poate avea copii.

Fertilizarea in vitro, o practica intalnita si la vedete

Mai multe femei celebre din Romania au apelat la inseminarea artificiala pentru a deveni mame, atunci cand metoda naturala si cele menite sa faciliteze calea spre o sarcina au dat gres.

Daniela Gyorfi este mama unei fetite de 10 ani, Maria, insa pana sa cunoasca fericirea maternitatii cantareata a trecut prin momente de cosmar. Artista a pierdut trei sarcini si isi pierduse orice urma de speranta ca va mai fi vreodata mama, insa fertilizarea in vitro a ajutat-o in cele din urma sa isi vada visul cu ochii.

Nicoleta Luciu are patru copii, iar trei dintre ei au venit pe lume in acelasi timp, dupa o inseminare artificiala. Actrita-cantareata nu a recunoscut initial ca a apelat la reproducerea asistata in urma careia a rezultat sarcina cu tripleti, insa in cele din urma a dat lucrurile in vileag. Dupa un am intreg in care incercase sa ramana din nou insarcinata, Nicoleta a decis sa caute ajutor, pentru ca voia cu ardoare al doilea copil.

"Am facut o stimulare ovariana prin care in loc de un ovul se afla trei in uter, asa ca s-a ntamplat. Am ramas socata cand am vazut ca sunt trei in loc de unul, spuneam ca nu poate fi adevarat!

Andreea Marin a pierdut doua sarcini inainte de a o aduce pe lume pe Violeta si se documentase deja in privinta fertilizarii in vitro cand a ramas insarcinata cu Stefan Banica.

"Eram dispusa, si nu vad nicio rusine in acest lucru, sa apelez la fertilizare in vitro. Ma interesasem si imi dadea speranta aceasta metoda a modernitatii. Imi spusesem ca, peste cateva luni, cand aveam sa intru in vacanta, asta o sa si fac. Ca prin minune, s-a intamplat sa raman insarcinata tocmai pentru ca imi luasem gandul. A fost o mare surpriza", a povestit Andreea Marin.

Monica Davidescu si Aurelian Temisan au o fetita nascuta in noiembrie 2010. Lupta lor pentru a deveni parinti a fost una de durata si se speculeaza ca actrita a apelat la tratamente FIV, desi cei doi nu au discutat niciodata deschis despre asta.

Taguri Inseminare artificiala Fertilizarea in vitro

Articole recomandate

Citeste si despre