Ministrul Sanatatii, un nou anunt despre redeschiderea scolilor in toamna

/ / Modificat: 2020-07-07
Ministrul Sanatatii, un nou anunt despre redeschiderea scolilor in toamna

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca o decizie in ceea ce priveste redeschiderea scolilor in toamna, va fi luata la sfarsitul lunii august. Scenariile autoritatilor sunt de la cele mai sumbre, pana la cele adaptate, a mai declarat ministrul Sanatatii.

„Eu am spus inca de la inceput: ne vom gestiona perioada de vara, vom evalua fiecare etapa, iar in apropierea lunii septembrie vom vedea si cum prognozam o urmatoare perioada, inclusiv inceputul anului scolar. De o saptamana si jumatate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixta cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, anumite directii, care pregatesc reinceperea anului scolar. Avem scenarii de la cele mai sumbre, pana la cele adaptate”, a spus Nelu Tataru.

„In acest moment, pentru toata lumea, inseamna sa ne revenim, sa respectam... Nu ma gandesc (la inceperea scolilor - n.r.), noi adaptam evolutia. La apropierea inceputului anului scolar, sa spunem sfarsitul lunii august, o sa spunem ce putem sa facem in 15 septembrie sau cum suntem. Pregatim acest moment, cu tot ce inseamna masuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoasa a acestui prim moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o in alt registru un pic cam devreme”, a mai completat Nelu Tataru.

El a avertizat ca in cazul unei cresteri exponentiale a cazurilor comunitare de COVID-19, ar putea fi amanate alte masuri de relaxare asteptate, cum ar fi redeschiderea restaurantelor, a teatrelor, cinematografelor, stadioanelor pentru public.

Sursa: https://www.digifm.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre