Ministrul Sanatatii: Scoala va fi cea care va decide daca mentine sau nu distantarea de 1 metru intre elevi

/ / Modificat: 2020-08-18
Ministrul Sanatatii: Scoala va fi cea care va decide daca mentine sau nu distantarea de 1 metru intre elevi

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a anuntat, in cadrul unui interviu pentru Europa FM, ca obligativitatea mentinerii distantei de 1 metru intre elevi, impusa de Institutul National de Sanatate Publica (INSP), va fi decisa de fiecare scoala in parte. 

“Ministrul Sanatatii va emite maine ordinul privind regulile sanitare obligatoriu de respectat în scoli”. Pentru ca s-a intarziat foarte mult cu normele sanitare, in presa au aparut mai multe scenarii in ceea ce priveste acest subiect. 

Potrivit libertatea.ro, scolile ar urma sa nu mai fie nevoite sa respecte distantarea între banci, dar toti elevii si tot personalul din scoli ar urma sa poarte obligatoriu masca, atat timp cat se afla în interiorul scolii. În plus, potrivit sursei citate, bancile ar trebui dotate cu separatoare de plexiglas.

Conform, educatieprivata.ro masura de renuntare la distantarea bancilor ar urma sa fie luata doar în clasele unde numarul de elevi si spatiul nu permit acest lucru, iar daca distanta nu poate fi respectata clasa ar urma sa fie dotata cu separatoare de plexiglas.

Potrivit aceluiasi site,  la un caz de Covid-19 confirmat într-o clasa, acea clasa ar urma sa se închida pentru 14 zile, iar cursurile sa continue online; daca aceeasi sala mai este folosita de o alta clasa de elevi, aceea ar urma sa functioneze normal în continuare, dar sala va fi igienizata; la trei cazuri de Covid-19 în clase diferite dintr-o unitate scolara, aceasta ar urma sa se închida timp de 14 zile de la data confirmarii ultimului caz.

Sursa: edupedu.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre