Mesajul dur al lui Raed Arafat dupa aparitia unui document care propune interzicerea deplasarilor

/ / Modificat: 2020-03-20
Mesajul dur al lui Raed Arafat dupa aparitia unui document care propune interzicerea deplasarilor

Grupul de Comnicare Strategica anunta ca au fost sesizate autoritatile in legauracu un document care circula in spatiul online, atat pe site-uri de stiri cat si pe grupuri de whatsapp, in care sunt anuntate masuri drastice pentru a se evita raspandirea coronavirusului.

Draftul contine masuri stricte de limitarea a deplasarilor populatiei. 

Ce prevede documentul

  • Deplasare pana la locul de munca, daca activitatea e esentiala. E nevoie de adeverinta de la angajator. 
  • Consult medical care nu poate fi amanat. 
  • Cumparaturi langa domiciliu. 
  • Ajutorarea batranilor. 
  • Alte urgente cu detalierea traseului. 
  • Sport langa domiciliu. 
  • Plimbare cu animalele de companie langa casa.

Mesajul lui Raed Arafat

"Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, si in diferite medii online si de mass media, in care se prevad masuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-stiintific din cadrul  Comitetului National pentru Situatii Speciale (CNSSU) de Urgenta. Grupul are membri din mai multe domenii dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic si de boli infectioase. Decizia finala asupra masurile se ia la nivelul CNSSU in urma prezentarii discutilor din cadrul grupului tehnic. 

Astfel, este posibil ca unele masuri sa fie luate, amanate sau respinse. 

Oricum, Romania nu se afla in situatia altor tari cu un numar foarte mare de cazuri pana in acest moment, iar masurile pe care le propunem sunt masuri care au in continuare caracter preventiv si care sa limiteze raspandirea cat mai mult posibil asa cum este recomandat si de catre mai multe organizatii internationale.(...)

Rog populatia sa nu ia in considerare nimic din ce se publica in spatiul public pana nu este adoptat si explicat de autoritati. Proiectul raspandit recent este doar un proiect care nu este adoptat si care cu siguranta poate suferi inca multe modificari.

Din pacate iresponsabiliateta persoanei care a facut acest proiect public cand acesta este inca pe masa discutiilor este una evidenta, inducand populatia in eroare si panica fara rost si impiedicand un proces de consultare sa fie finalizat coect si in liniste.

Pe de alta parte chiar daca acest proiect este adoptat in urmatoarea perioada, total sau partial, vor fi luate toate masurile necesare pentru a sprijini populatia in perioada aplicarii prevederilor," a scris seful DSU, Raed Arafat, pe Facebook.

Taguri Raed arafat Document

Articole recomandate

Citeste si despre