Mare atentie! 300 de infractiuni intr-o saptamana, in scoli si dar si in apropierea acestora

/ / Modificat: 2019-10-02
Mare atentie! 300 de infractiuni intr-o saptamana, in scoli si dar si in apropierea acestora

Intr-o singura saptamana politistii au sesizat aproape 300 de infractiuni ce au fost comise atat in scoli dar si in apropierea unitatilor de invatamant. Este vorba de furturi, talharii, distrugeri, dar si infractiuni rutiere.

Nu este insa de mirare, pentru ca din totalul de peste 1.100 de scoli, aproape 10% nu au asigurata paza.

In urma cu cateva zile, in fata unei scoli din judetul Timis, mai multi tineri s-au batut, iar la un moment dat unul dintre ei a scos un cutit. Trecatorii au sunat la 112, insa pana au venit politistii, scandalagiii au fugit.

Pericolul drogurilor

Drogurile reprezinta o mare problema in scoli. S-a ajuns ca dealerii sa vanda aceste substante chiar in curtea institutiilor de invatamant. S-a intamplat la Arad. Doi adolescenti de 15 si 16 ani au ajuns la spital dupa ce li s-a facut rau. Mai rau este ca studiile arata ca tinerii incep sa consume droguri chiar inainte sa-si faca buletin.

"In momentul in care exista un tanar consumator de droguri, in cazul unei scoli, exista o sansa extrem de mare ca el sa identifice si alti colegi care sa fie posibili consumatori si sa se intample si astfel de lucruri, printre care distributia de droguri in scoala," a spus Bogdan Gheorghe, medic Agentia Nationala Antidrog, potrivit Digi24.

Politia le recomanda elevilor, dar si studentilor ca pe drumul spre scoala sa nu intre in conflict cu alte persoane.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Politia

Articole recomandate

Citeste si despre