Klaus Iohannis ”Incurajez parintii sa-si trimita copiii la scoala daca sunt sanatosi"

/ / Modificat: 2020-08-20
Klaus Iohannis ”Incurajez parintii sa-si trimita copiii la scoala daca sunt sanatosi

Presedintele Klaus Iohannis a facut noi declaratii despre deschiderea noului an scolar si masurile sanitare pe care trebuie sa le respecte parintii, copiii si cadrele didactice. 

Klaus Iohannis a incurajat parintii sa isi duca copiii la scoala si sa respecte regulile impuse de autoritati. 

El a dat asigurari ca masurile de protectie a copiilor si cadrelor didactice nu sunt complicate. Intrebat ce se va intampla daca unii parinti vor refuza sa semneze declaratia pe proprie raspundere potrivit careia copiii nu au fost testati pozitiv cu Covid, nu au simptome specifice si nu au intrat in contact cu un bolnav, presedintele Iohannis a spus ca ”nu trebuie sa ne formalizam prea tare. Dar, pe de alta parte, in toti anii in care am fost la catedra am constatat la toti parintii o preocupare intensa, parinteasca, corecta, fata de sanatatea copiilor. Evident ca in situatia de epidemie parintii vor urmari exact starea de sanatate a copiilor si sigur ca au partea lor de raspundere. Nici aici nu vad vreo problema si-i incurajez pe toti sa-si trimita copiii la scoala daca sunt sanatosi. Daca nu sunt sanatosi, sa-i tina acasa, sa consulte medicul de familie. Atat de simplu este ”.

”Este insa foarte clar, ca sa mergem un pic mai departe, ca scoala nu va incepe ca de obicei Copiii trebuie sa mearga la scoala, trebuie sa invete, trebuie sa se intalneasca cu alti copii de varsta lor. Pentru a face posibil acest lucru este nevoie de regulamente, de ordine, de proceduri speciale pentru vremuri de epidemie, si la acestea lucreaza Ministerul Educatiei impreuna cu Ministerul Sanatatii. Masurile nu sunt complicate. Lumea sa nu-si imagineze ca va aparea o carte groasa de reguli. Nu, regulile de baza sunt aceleasi: masca, distanta, igiena. Acestea sunt regulile. Restul sunt chestiuni de specialitate”.

Sursa: edupedu.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre