In ce conditii ar putea fi redeschise scolile! Explicatiile lui Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei

/ / Modificat: 2021-01-05
In ce conditii ar putea fi redeschise scolile! Explicatiile lui Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a cerut luni seara tuturor inspectoratelor scolare judetene o situatie cu numarul angajatilor dispusi sa se vaccineze. Statistica trebuie finalizata pana pe 15 ianuarie ora 16.00 si reprezinta unul dintre factorii luati in calcul pentru redeschiderea scolilor. 

„Aceste rezultate vor putea sa fie disponibile undeva la jumatatea lunii ianuarie, care este rata de infectare. Al doilea lucru important este modul in care se deruleaza campania de vaccinare. Asteptam aceste rezultate in data de 15 ianuarie, la ora 16.00”, a precizat ministrul, explicand ca aceste date vor fi corelate si cu masurile luate de alte state care se confrunta cu aceeasi problema.

Ministrul Educatiei a spus ca redeschiderea scolilor va fi luata in calcul in functie de evolutia epidemiologica in urma vacantei de iarna si ca nu este exclusa varianta ca in zonele in care exista o rata mica de infectare sa fie reluate cursurile in format clasic. 

„Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu, nici scenariul in care am putea avea o deschidere in zone care inregistreaza o incidenta mai mica, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de scolarizare, nu excludem absolut nimic. Insa, fiind vorba despre sanatatea copiilor, elevilor, studentilor si cadrelor didactice, analiza trebuie facuta responsabil, cu datele pe masa, iar decizia trebuie luata de cei care au competenta cu acest subiect”, a mai precizat ministrul Educatiei.

Ministerul Educatiei doreste redeschiderea cat mai grabnica a scolilor. 

„Ne dorim derularea semestrului II in format clasic, insa ne vom putea pronunta responsabil si fundamentat doar dupa jumatatea lunii ianuarie, respectiv in ultima decada a lunii″, a precizat sursa citata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre