Ce riscuri implica amanarea vaccinarilor

/ / Modificat: 2014-04-25
Ce riscuri implica amanarea vaccinarilor

Tot mai multi parinti decid sa se abata de la programul recomandat de vaccinari pentru copii. Sunt bazate temerile lor si ce riscuri implica amanarea vaccinarilor? Amanarea sau renuntarea la vaccinarile recomandate poate fi o decizie care pune in pericol sanatatea micutului tau, dar si a altor oameni.

Programele nationale de vaccinari sunt bazate pe protectia impotriva celor mai grave boli care pot afecta in mod definitiv sanatatea si dezvoltarea micutului tau.


 

Sunt temerile parintilor intemeiate?


Parintii isi bazeaza adesea rezervele fata de vaccinari pe informatii obtinute online sau de alti parinti, fara sa verifice veridicitatea surselor.

Vaccinarile au ramas cea mai potrivita solutie de protejare impotriva bolilor infectioase pentru ca si-au dovedit eficacitatea pe termen lung, sustine comunitatea medicala.

Numarul de reactii negative la vaccinare este semnificativ mai mic decat complicatiile grave provocate de bolile infectioase in absenta imunizarii.

Unii parintii sustin ca vaccinurile sunt toxice sau contin "mercur", fara sa tina cont de evolutia si perfectionarea acestora. Thimerosal, conservantul pe baza de mercur folosit la producerea unor vaccinuri, a fost eliminat de ani buni din procesul de productie al vaccinurilor.

Legatura dintre vaccinare si autism


Poate cel mai mare scandal legat de vaccinarile recomandate a pornit de la un studiu publicat in 1998, care ar fi gasit o legatura intre anumite substante din vaccinuri si dezvoltarea autismului. Repetarea si aprofundarea studiilor timp de ani 10 nu a putut dovedi aceasta legatura, iar autorul studiului a fost alungat din comunitatea stiintifica si nu mai practica medicina.

Amanarea vaccinarilor, pericol de sanatate publica


Multi parinti uita de efectele secundare al amanarii vaccinarii. In afara de pericolele pentru sanatatea micutului tau, absenta vaccinarii poate insemna transmiterea unor boli grave la categorii de persoane ce nu pot fi vaccinate. Bebelusii, femeile insarcinate sau cei cu probleme imunitare devin tot mai expusi atunci cand procentul de populatie vaccinata scade.

Daca ai rezerve asupra vaccinarilor recomandate pentru micutul tau, discuta cu medicul pediatru si cauta surse de informare de incredere, care sa iti ofere detaliile de care ai nevoie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccinare Imunizare Bolile copilariei Vaccinare copii

Articole recomandate

Citeste si despre