Gemenele siameze care au uimit lumea medicala. Se întâmplă o data la 2,5 milioane de nasteri. „Sunt un miracol”

/ / Modificat: 2022-05-03
Gemenele siameze care au uimit lumea medicala. Se întâmplă o data la 2,5 milioane de nasteri. „Sunt un miracol”

Annabelle si Isabella s-au nascut la Londra in luna martie. Fetitele sunt siameze si sunt unite in zona abdomenului si picioarelor si au unele organe comune, dar pot fi separate chirurgical, urmand ca luna viitoare sa fie supuse unei interventii in acest sens. Parintii lor au spus ca fetitele sunt un miracol si ca se imbratiseaza constant, gratie pozitiei in care stau.

Hannah si Dan Bateson, parintii micutelor, au urmat tratamente de fertilitate pentru a reusi sa aiba copii. Acestea au dat rezultate rapid, iar Hannan a ramas insarcinata de la prima incercare. Bucuria le-a fost insa umbrita in momentul in care, la 12 saptamani de sarcina, medicul le-a spus ca gemenele pe care le asteptau sunt unite, lucru care se intampla o data la 2,5 milioane de sarcini. Un factor-cheie pentru ca fetitele sa supravietuiasca si sa poata fi separate era sa nu aiba organe comune, insa medicii nu s-au putut pronunta in privinta acestui aspect in timpul sarcinii.

Au organe comune, insa nu vitale

In momentul nasterii, medicii au constatat ca fetitele erau unite in zona pieptului si a pelvisului si aveau in comun vezica urinara, ficatul si intestinul. De asemenea, erau unite si in zona picioarelor. Vestea buna este ca micutele au inimi individuale, ceea ce face ca separarea lor sa fie posibila. Micutele sunt un miracol pentru parintii lor, sunt doua eroine care lupta pentru viata lor, iar in prezent fac tratament pentru a putea fi separate si a duce vieti individuale.

Fetitele, care au acum sase saptamani, vor fi operate luna viitoare, iar parintii lor sunt plini de speranta ca totul va decurge bine. Intr-un interviu acordat unei televiziuni britanice, cei doi proaspeti parinti au declarat ca au simtit o usurare imensa in momentul in care s-au nascut fetitele. Chiar daca stiau de la 12 saptamani de sarcina ca sunt siameze, nu aveau idee la ce sa se astepte, pentru ca medicii au fost foarte rezervati in timpul controalelor. Totul a fost sub semnul necunoscutului, pana in momentul in care gemenele au venit pe lume si au putut fi consultate corespunzator.

Imediat dupa nastere, fetitele au fost transferate la un spital dedicat gemenilor siamezi, pentru a putea fi ingrijite corespunzator.

Urmeaza o calatorie lunga si anevoioasa

Parintii siamezelor au declarat ca, desi sunt constienti ca urmeaza o calatorie lunga, cu multe operatii si controale, acest lucru nu le umbreste bucuria de a-si tine in brate fetilele, despre care spun ca sunt miracolele lor. Micutele vor fi supuse interventiei chirurgicale de separare in curand, dupa care vor urma controale medicale constante. Mama micutelor a explicat ca fetitele vor purta fiecare cate o proteza dupa ce vor fi separate, pentru ca sunt lipite si in zona picioarelor.

Parintii fetitelor sunt impreuna de 14 ani, iar in 2016 s-au casatorit. Au facut tratamente pentru a reusi sa aiba copii timp de mai bine de patru ani, iar momentul a fost amanat si de pandemia de coronavirus. Hannah a reusit sa ramana insarcinata dupa un tratament de fertilitate, la prima incercare, iar ultimele saptamani de sarcina le-a petrecut in spital, unde bebelusii au fost monitorizati constant. Acum familia a demarat o campanie pentru a strange bani pentru operatia fetitelor si pentru controalele medicale care vor urma.

FOTO: Facebook / Agne Čindarova Photography

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Miracol

Articole recomandate

Citeste si despre